Soğuk havaların etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte Edirne’de sürücüler araçlarına kış lastiği taktırmak için lastikçilere akın ediyor. Kent genelinde oto lastikçilerde yoğunluk yaşanırken, hem sürücüler hem de esnaflar yaklaşan kış şartlarına hazırlanıyor.
Edirne’de lastikçi Süleyman Akkaya, iş yoğunluğunun son haftalarda arttığını belirterek, “Yaklaşık iki haftadır neredeyse hiç durmadan çalışıyoruz. Kış lastiği taktırmak yasal zorunluluk haline geldi. Cezalar da yükseldiği için vatandaşlar erkenden gelmeye başladı. Biz de fiyatlarımızı uygun seviyede tutarak herkesin güvenli şekilde lastiğini değiştirmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Edirne halkı bu konuda gerçekten duyarlı” dedi.
Araç lastiklerini değiştiren Mücahit Ardıl Aslan ise fiyatlardan memnun kaldığını ifade etti: “Fiyatlar beklediğimizden daha uygun geldi. Geçen yıl ödediğimizle neredeyse aynı. Son günlere kaldığı için artış bekliyordum ama fiyatlar sabit kalmış. İşinin ehli insanlar çalışıyor, hızlı ve düzenliler. Bu yüzden çok memnunuz.”
Uzmanlar, kış lastiği takmanın yalnızca cezadan kaçınmak için değil, sürüş güvenliği açısından da büyük önem taşıdığını vurguluyor. HABER: HALİL ERKAN





