Edirne Devlet Su İşleri (DSİ) Emekli Bölge Müdür Yardımcısı ve Yüksek Mühendis Hüseyin Erkin, dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
Erkin, gezdiği iller arasında en pahalı şehrin Edirne olduğunu belirterek, bu durumun nedenlerine değindi.
Erkin, “Son birkaç aydır İç Anadolu ve Karadeniz illerimizin bir kısmında bulundum. Semt pazarları başta olmak üzere marketlerde birçok ürün, Edirne’de diğer illere kıyasla daha yüksek fiyatlarda satılıyor. Bunun başlıca sebebi komşu ülkelerden gelen müşteriler.”dedi.
PAHALILIK EDİRNE HALKINA ZARAR VERİYOR
Pahalılık Edirne halkına olumsuzluk yarattığını ifade eden Erkin, “Son birkaç aydır İç Anadolu ve Karadeniz illerimizin bir kısmında bulundum. Semt pazarları başta olmak üzere marketlerde birçok ürün, Edirne’de diğer illere kıyasla daha yüksek fiyatlarda satılıyor. Bunun başlıca sebebi komşu ülkelerden gelen müşteriler. Bu durum birçok yerel esnafa fayda sağlasa da, yerel halkımız bu süreçten olumsuz etkilenmektedir.” İfadelerini kullandı.
DÜZENLEME ŞART,
Edirne’nin sınır kenti olması nedeniyle özel bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu belirten Erkin, “Edirne sınır kenti olduğuna göre, sınır illerine tanınan imkanlardan yararlandırılmalıdır. 2017’de yürürlüğe giren Sınır Ticareti Yönetmeliği’ne ek olarak, 2021/4874 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında sınır bölgelerinde alışveriş merkezleri oluşturulabilir. Bu sistem, hem yerel ekonomiye canlılık kazandırır hem de bölge halkının refah düzeyini artırır.” İfadelerine yer verdi.
ÖZEL ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ KURULMALI
Edirne’de sınır kapılarında komşu ülkelerden gelen müşteriler için özel alışveriş merkezleri kurulması gerektiğini savunan Erkin, “Bu çalışma; belediye, ticaret ve sanayi odaları, esnaf odaları ve valilik koordinasyonuyla hayata geçirilebilir. Böylelikle hem yerel halkın mağduriyeti azaltılır hem de Edirne ekonomisi daha dengeli bir yapıya kavuşur.”diye konuştu. HABER MERKEZİ
GÜNDEM
Yayınlanma: 27 Ekim 2025 - 10:07
Komşu Yüzünden Edirne Pahalı
GÜNDEM
27 Ekim 2025 - 10:07
İlginizi Çekebilir





