Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Genel Meclisini ziyaret ederek, Meclis Başkanı ve üyeleri ile bir araya geldi. Vali Sezer, Edirne’de gerçekleşen ve 2025 yılında gerçekleşecek olan yatırım çalışmaları konusunda mecliste konuştu. Edirne'nin bir tarım şehri olduğunu ve sulama yatırımlarının önemine vurgu yapan Sezer, kuraklığa karşı Tunca Nehri'ne mini baraj kurulacağını açıklayarak, "Çömlekköy regülatörü ile Tunca Nehri'nin içerisinde mini bir barajımız olacak. Tunca Nehri'nden aşağıya doğru bütün alanlara suyun kıt olduğu bu yılki gibi sıkıntı yaşadığımız dönemlerde yararlanılacak"
İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve İl Özel İdare Genel Sekreteri, Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci tarafından karşılanan Vali Sezer, İl Özel İdaresi ve il Genel Meclisi çalışmaları hakkında, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Genel Sekreter Eyyüp Batuhan Ciğerci ve Meclis Üyelerinden bilgi aldı.
2025 yılı içerisinde Edirne ve ilçelerinde gerçekleşmesi planlanan çalışmalar konusunda Vali Sezer, mecliste önemli konulardan bahsetti.
SULAMA YATIRIMLARINI ÖNEMSİYORUZ
Sulama konusuna önem verildiğinden bahseden Sezer, "Sulamayla ilgili önemli işler yapıldı. Çakmak Barajı'nın iletim hattı ve ilave 5 bin hektarlık alanla ilgili sulama projesini şubat ayı itibarıyla bitireceğiz. Bu hem Ergene Havzası'nı rahatlatacak hem de su kullanımında yaşanan sıkıntıyı hafifletecek.Sulama imkanlarının artırarak Çömlekköy Barajı'nın yapımına ise bu yıl başlandı. Çalışmalar neticesinde Çömlekköy regülatörünü gelecek yıl tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.
KURAKLIĞA KARŞI MİNİ BİR BARAJ YAPACAĞIZ
Mini bir baraj, su toplama havzası yapılacak ve oradan asıl baraj gövdesine su basılacağını ifade eden Sezer, “ Regülatör dediğimiz alan bu. Çömlekköy regülatörü ile Tunca Nehri'nin içerisinde mini bir barajımız olacak. Tunca Nehri'nden aşağıya doğru bütün alanlara suyun kıt olduğu bu yılki gibi sıkıntı yaşadığımız dönemlerde yararlanılacak. Orada 3.5 milyon metreküp suyu depolama imkanımız olacak. Regülatör barajın destekleyicisi, mütemmim cüzü dediğimiz kısmı olacak. Bir taraftan gövde çalışmaları devam ediyor bir taraftan da sulama alanlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor” diye konuştu. HABER: MERT SOYLU





