KURBANLIK KESİMİNDE,DAMIZLIK HAVAN KESİMİNE...

KURBANLIK KESİMİNDE,DAMIZLIK HAVAN KESİMİNE DİKKAT!

KURBANLIK KESİMİNDE,DAMIZLIK HAVAN KESİMİNE DİKKAT!

KURBANLIK KESİMİNDE,DAMIZLIK HAVAN KESİMİNE DİKKAT!
15 Temmuz 2020 - 00:00

YEŞİM DRAMALI
Kurban Bayramına sayılı günler kala Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı  Oğuz Akkuzu;Kurbanlık fiyatlarını,damızlık havyaların kurbanlık kesimi ile ilgili  ve koronavirü tedbirleri kapsamında kurban kesimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Akkuzu kurbanlık seçimi yaparken damızlık hayvanların kesilmemesine dikkat edilmesi gerektiğini de belirtti.
Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık piyasasını değerlendirene Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Oğuz Akkuzu;“ Kurban  Bayramına sayılı günler kala açıklanan fiyatlar üreticiyi tatmin edilecek rakamlarda oldu ama piyasaya baktığımızda gözlemlediğimizde maalesef bu fiyatlardan kimse kurbanlık almıyor,bununla ilgili şikayetler var rakamlar açılanmakla kaldı bunun  denetimi yapılmadığı için kimsede o rakamdan mal almıyor.Piyasalarda hareketlilik başladı. Kurbanlık alanlar genelde hisseye giriyor,bazı vatandaşlar kendine özel alıyor kurbanlık alımlarında sona doğru geliyoruz herkes kurbanlık tedarıgını yapmış durumda”olduğunu ifade etti.
Kurbanlık keserken satıcının ve tüketicinin dikkat etmesi gereken konulardan birinin de damızlık hayvanlar olduğuna dikkat çeken Oğuz Akkuzu; “ sosyal medya üzerinden paylaşılan ilanlarda üzülerek belirtmek istiyorum ki; düve ve dana kesimleri sosyal medyada yayınlanıyor,biz istiyoruz ki damızlık değeri olan hayvanların kesime gitmemesi üreticinin elinde kalması için uygun fiyat politikalarının yapılması gerekiyor. Süt satışları insanları tatmin etmediği için,et satışı biraz daha cazip hale geliyor. Bu et satışının cazipliğini ortadan kaldırmak için sütün de fiyatlarda daha cazip halde satılması gerekiyor. Maalesef ki insanlar süt üretimi  yaparken mevcut yem fiyatları altında eziliyorlar,bu konuda yetkili kurumların devreye girip orantı kurulması gerekir”dedi.
Kurbanlık kesilecek alanların hijyenin önemli olduğunu belirten Akkuzu; “ bizim Edirne’de kurbanlık kesim alanlarımız hijyenik oldu bu güne kadar, şuan pandemi  dönemindeyiz bu süreçte de daha hasas davranılacağından eminin,hijyen konusunda bir sıkıntımız olmaz,vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar ” şeklinde açıklamada bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SÜPÜRGE USTALARI İŞ BAŞINDA
SÜPÜRGE USTALARI İŞ BAŞINDA
2023’E, 2053’E, 2071’E KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ
2023’E, 2053’E, 2071’E KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ