• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:16
Üsküdar Belediyesi Roman Orkestrası Edirne’de Sahne Alacak
16:14
Edirneli Genç Tenisçiler Avrupa Arenasında Ana Tabloda
16:10
Dervişoğlu Edirne’ye Geliyor
16:00
Deveci Han Kültür Merkezi’nde Kültürel Üretime Ziyaret
15:35
Sirello Takı Yeni Konseptiyle Hizmete Devam Ediyor
15:22
Sarıca'dan Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ziyaret
15:12
Otobüs Terminali’nde Kapsamlı Temizlik Çalışması
15:08
İkramiye Aynı Kaldı
15:02
Öğrenciler tasarladıkları model uçaklarla yarışıyor
14:51
Yeşilçam emekçisi "Zagor"a plaket
14:14
Enez Sahilinde Büyük Değişim Başlıyor
14:10
Edirne’de Parklar Yaz Öncesi İlaçlanıyor
12:23
Edirne’de Sarı Bahar
11:04
Üç Ülke Turu İçin Hazırlıklar Başladı
11:03
Yaban hayatı görüntülendi
09:39
Paramotorla kanola tarlası üzerinde uçuş yapıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. LÖSEV hedefi büyüttü
SAĞLIK
Yayınlanma: 31 Mayıs 2017 - 07:57

LÖSEV hedefi büyüttü

LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı) Genel Koordinatörü Hülya Ünver, LÖSEV kurulduğunda yüzde 20’lerde olan lösemiyle mücadeledeki başarı oranının yüzde 92’lere çıktığını belirterek, hedefin yüzde yülere çıkmak olduğunu söyledi.

SAĞLIK
31 Mayıs 2017 - 07:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
LÖSEV hedefi büyüttü
16’ncı Uluslar arası Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Edirne’de etkinlikler düzenlendi.

30 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenen LÖSEV Haftası, Edirne’de törenlerle kutlandı.

Lösemili çocuklara dikkat çekmek isteyen LÖSEV Vakfı ile lösemili çocuklar ve aileleri belediye binası önünden Atatürk anıtına kadar yürüdü.

Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında çok sayıda çocuk ve ailesi, Edirne Belediye binasının önünde oluşturulan kortej ile Atatürk Anıtı’nda geldi.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, “Bugün Edirne’de kardeş okullarımızla, bürokrasimizle, aile temsilcimizle, lösemili çocuklarımızla birlikte Uluslar arası Lösemili Çocuklar Haftası’nın 16’ncısını kutluyoruz. Tüm Türkiye’de bu haftayı şenliklerle bir farkındalık oluşturmak adına tüm ülkemize armağan eden LÖSEV, bugün tüm dünyada bu çalışmayı sürdürüyor. Şuan yurtdışından gelen konuklarımızda önce Ankara’da ardından Nevşehir’de buluştular. Bugün de Antalya’da lösemili kardeşleriyle buluşarak haftamızı sürdürüyorlar. Lösemili Çocuklar Haftası’nı hayata geçirdiğimizde gördük ki tüm dünyada lösemi ve kanserle mücadele eden çocukların sorunları aynı. Onlar da bu zorlu ve çetin hastalıkla mücadele ederken sivil toplum örgütlerinin ve gönüllülerin desteklerine ihtiyaç duyuyorlar. Lösemi ve kanser gibi hastalıklarla bireyin ve ya ailenin tek başına mücadele etmesi gerçekten imkansız. O yüzden sizler gibi gönüllüler var oldukça, LÖSEV gibi Sivil Toplum Kuruluşları var oldukça lösemi ve kanserle mücadelede çocuklarımız kazanacaklar. LÖSEV kurulduğunda yüzde 20’lerde olan lösemiyle mücadeledeki başarı oranı yüzde 92’lere çıktı. Bu yüksek başarı oranını tüm Türkiye’ye yaymaya çalışacağız ve hatta bu başarı oranını inşallah yüzde 100’lere çıkaracağız.

 Burada sizlerin destekleri ve toplumsal farkındalığın önemi çok büyük. Kanserle ve lösemiyle savaşırken birey olarak bizlere düşen görevler çok önemli. Hepimiz hayatımızda yapacağımız basit değişikliklerle lösemi ve kanserle mücadele edebiliriz. Bunun için sağlıklı gıdalarla beslenmeliyiz. Özellikle çocuklar, annelerinin evlerle pişirdikleri yiyeceklerle beslenmeliler. Hızlı hazırlanmış katkı maddeli hazır gıdalardan uzak durmalılar. Radyasyondan korunmak için telefon ve tabletten uzak durmalılar. Bunları sadece belirli saatler içerisinde dersleri için kullanmalılar. Birey olarak çocuklar küçük yaşlardan başlayarak, yetişkinler de hayatlarından sigarayı uzaklaştırarak sağlıklı yaşamak için harekete geçerek kanserle savaşabiliriz. Kanser önlenebilen bir hastalıktır. Lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır. Artık lösemiden korkmuyoruz. Lösemi ve kanserle mücadelede sen de gönüllü ol, hep birlikte bu hastalığı yenelim, diyoruz” dedi.

VALİ ÖZDEMİR’E ZİYARET

 

Öte yandan LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver ile Lösemili çocuklar ve aileleri Edirne Valisi Günay Özdemir’ ziyaret ettiler.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette söz alan LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, “Uluslararası lösemili çocuklar haftası nedeniyle ziyaretler gerçekleştiriyoruz. 16 yıldır bu faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tüm dünyada lösemi gibi hastalıklarda tek başınıza yapılan mücadelelerle baş etmek mümkün değil. Toplum olarak dayanışmayla bu hastalıkla mücadele etmek ve iyileşmek mümkün. Edirne’de Tıp Fakültesi ve şartlardan ailelerimiz oldukça memnun, artık Lösemi tedavi edilebilir bir hastalık düşüncesi oluştu ve devletinde desteği ile bu hastalığın üstesinden geliyoruz” dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “LÖSEV gerçekten ciddi bir çalışma yapıyor. Sizin de belirttiğiniz gibi artık bu hastalığın tedavi edilebilir bir hastalık olduğu kabul edildi. Erken teşhis ile birçok hastalığın tedavisinin artık mümkün olduğu görülüyor. Devletimizde son yıllarda bu konuda özellikle sağlık konusunda ciddi yatırımlar yapmakta ve her türlü tedbirleri almaktadır. Sigarayla mücadele ve gıdalardaki kanserojen maddelerin kontrolü ve denetimi aralıksız sürmektedir. Bunda sivil toplum kuruluşlarının ciddi bir desteği var özellikle, LÖSEV son yıllarda ciddi bir çalışma yapıyor. Toplumun her kesimi özellikle çocuklarımızın sağlığına konusunda ciddi önem vermektedir. Ben çalışmalarınızda başarılar diliyor ve bu çalışmalarınızın toplumun her kesimine örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarete gelen çocuklarla tek tek ilgilenen Vali Özdemir daha sonra toplu fotoğraf çektirdi.

 

 

 

Edirne  LÖSEV İl Temsilcisi Arzu Sağlık ise Tüm dünyada aynı kaderi paylaşan insanlığın en masum bireyleridir çocuklar. Kurulduğu günden bu yana her yıl artış gösteren kanser vakalarının önüne geçmek, çocuk ve yetişkin insanımızı kansere karşı korumak, toplum için farkındalık yaratmak LÖSEV’in en önemli amaçlarındandır.
Bu amaç doğrultusunda LÖSEV,  16. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nı tüm yurt genelinde birbirinden renkli birçok etkinlikle hayata geçiriliyor.   Edirne olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen  etkinliklerde de lösemi ve kanseri yenmiş ya da hala mücadele eden çocuk veya yetişkinler ile gönüllüler lösemili çocukların sorunlarını dile getirilerek, hastalığa dikkat çekecekler.”dedi

Konuşmaların ardından Edirne kurtuluş İlköğretim Okulu 4’cü sınıf öğrencileri folklor gösterilerini sergiledi.
 

 

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DOKTORLARIN TEHDİT EDİLMESİ HASTANEDE PROTESTO EDİLDİ
DOKTORLARIN TEHDİT EDİLMESİ HASTANEDE PROTESTO EDİLDİ
HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA HALK BİLGİLENDİRİLİYOR
HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA HALK BİLGİLENDİRİLİYOR
KARA GÖLDE, KARA TABLO
KARA GÖLDE, KARA TABLO
TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ EDİRNE İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ EDİRNE İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
ilan.gov.tr
Son Haberler
Üsküdar Belediyesi Roman Orkestrası Edirne’de Sahne Alacak
Üsküdar Belediyesi Roman Orkestrası Edirne’de Sahne Alacak
Edirneli Genç Tenisçiler Avrupa Arenasında Ana Tabloda
Edirneli Genç Tenisçiler Avrupa Arenasında Ana Tabloda
Dervişoğlu Edirne’ye Geliyor
Dervişoğlu Edirne’ye Geliyor
Deveci Han Kültür Merkezi’nde Kültürel Üretime Ziyaret
Deveci Han Kültür Merkezi’nde Kültürel Üretime Ziyaret
Sirello Takı Yeni Konseptiyle Hizmete Devam Ediyor
Sirello Takı Yeni Konseptiyle Hizmete Devam Ediyor
“Fakirler topluyor, zenginler tüketiyor”
“Fakirler topluyor, zenginler tüketiyor”

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.