Süper Amatör Lig Play – Off yarı final karşılaşması için 19 Mayıs Pazar günü karşılaşacak olan Osmanlıspor ile Mega Gençspor’un merkez sahada oynama taleplerine karşılık verilmedi.
Osmanlıspor Başkanı Çağrı Muştu, basın mensuplarıyla beraber konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Pazar günü Edirne amatörünün iki grubunun bir ve ikincileri çapraz eşleşmeyle play- off maçı oynayacak. Bu maçların galibi de finale çıkacak. Sonrasında da buranın kazanının bölgesel ligde Edirne'mizi temsil edecek, Keşanspor'dan sonra bir diğer takım olarak bölgesel ligde temsil edeceğini ifade eden Muştu, “Bu konuda tertip komitesi maçın oynanacağı yerle alakalı bir toplantı yaptı. Bu yapılan değerlendirmede her iki maçın da Süloğlu'nda 19 Mayıs Pazar günü oynanmasına karar verilmiş. Bizim maçımız saat 13.00'te diğer maçta 16.00'da oynanmak üzere bir karar alınmış. Biz Osmanlıspor olarak Mega Genç'le, İpsalaspor da Genç Aslanlar'la mücadele edecek. Şimdi bu duruma baktığımızda genel bir uygulama var. Daha önce oynanan finallerde de ilçe takımlarıyla, merkez takımları karşılaştığında tarafsız saha talebi olduğunda tarafsız sahada bu maçın oynanması kararı veriliyordu. Tertip Komitesi yine bu yönde bir değerlendirme yapmış. Bu noktada biz de merkez takımı olarak görünüyoruz, Mega Genç de merkez takım. İki merkez takımının maçını da Süloğlu'na vermiş. Biz bu konuda tertip komitesinin toplantıya başlamadan önce dilekçe verdik Osmanlıspor olarak. Merkezde oynamak istediğimizi belirttik. Hatta Mega Genç'le de bu konuda görüşme yapıldı; 25 Kasım biliyorsunuz yıkılacak. 25 Kasım Stadyumu'nda oynanacak son maç olması yine 19 Mayıs gibi Atamızın Gençliğe armağan ettiği Gençlik ve Spor Bayramı'nda böyle coşkulu bir yarı final maçının oynanması hem de şehrimizin yıkılacak olan stadyumunda son bir maç olması yönünde bir talebimiz vardı. Fakat her iki takımın da talebi olmadığından bahsedilerek bu talebimiz reddedildi” dedi.
FACEBOOK PAYLAŞIMLARI BAHANE EDİLDİ
Facebook paylaşımlarını bahane ederek toplanmak istemediklerini ifade eden Muştu, “Bu konuda il spor temsilcimiz Yavuz Bey'le görüştüm. Kendisi alınan kararın izahatını yaptı. Ama komitedeki arkadaşlarla görüşürsek, onlar da rıza gösterirse yeniden bir toplantı yapabileceklerini ve kararı değiştirebileceklerini söyledi. Biz de komitede bulunan değerli, kıymetli üyeleri telefonla ulaştık birçoğuna. Yaptığımız görüşmede kendileri, yeni bir toplantıya davet edildiklerinde karar alabileceklerini, hazır olduklarını söylediler. Bunun üzerine ben tekrar spor il temsilcisiyle görüşme yaptım Yavuz Bey'le. Yavuz Bey bana konuyu WhatsApp gruplarında görüştüklerini, fakat arkadaşların alınan karardan dönmediklerini bahsetti. Şimdi burada telefonla benim görüştüğüm, bizim görüştüğümüz kişiler tamam diyorlar ama WhatsApp grubunda alınan kararın arkasında olduklarından bahsediyorlar. Bu da yapılan bir Facebook paylaşımından dolayı bu kararın devam ettirdiklerinden bana bahsetti” diye ifade etti.
İKİ MERKEZ TAKIMININ İL DIŞINDA OYNATILMASINI DİRETMEYİ ANLAMIYORUZ
Şimdi burada alınan bu karar her iki kulübün de merkezde oynamak istemesine rağmen hala daha bunun ilçede oynatılması, diretilmesini biz anlamış değiliz diyen Muştu, “Burada şahsi bir inatlaşma varsa burada Edirne Spor kamuoyunun ya da Edirne sporseverlerinin bu cezayı çekmesine gerek yok. Kimin kimle ne problemi varsa gidip bunu kendileri çözebilirler. Düşünün biz iki yıl önce yanlış hatırlamıyorsam Mega Genç'te bir final maçı oynadık. Bu final maçı son yıllarda Edirne'de en çok seyircinin gelip izlediği, katıldığı bir maçtı. Bir tatil günü, bayram günü Edirneli spor severler maçı seyretmek isteyen kişiler, sporcuların aileleri, yakınları, yöneticiler, bunlar bir yıldır bunu bekleyen, aylardır bir buçuk aydır bu müsabaka idman yapıyor bizim topçularımız. Sırf bu maçı bekliyorlar. Bu komitenin aldığı bu kararla Süloğlu'na gitmek zorunda kalıyoruz.
Süloğlu'ndaki tesisin fiziki şartları bu iki maçı arka arkaya kaldırmak için yeterli değil. İki tane soyunma odası var, biz maça çıkacağız. Bizim maç başlayacak. Bizim maç başladıktan sonra dışarıya çıkacak ki bizim oyuncumuz diğer takımlar soyunmak için içeriye girebilsinler. Başka soyunma odası yok. Peki bizim maçın bitişinin saati belli mi? 90 berabere bitti. Uzatma berabere bitti ve penaltılar berabere bitti. Siz dörde maç koymuşsunuz. Dörde kadar bu maçın bitmesini nasıl ayarlayacaksınız? Talebimizle hem kendilerini de rahatlatıyoruz. Edirne'de oynanırsa bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacak” sözlerine yer verdi.
EN AZINDAN 25 KASIM STADYUMUNA ALINSIN
Muştu, “Bu hatadan, bu alınan karardan dönülsün, bizim maçımız talebimiz doğrultusunda Edirne'de eğer mümkünse anlamı da olması açısından, 25 Kasım Stadyumu'nda, son maç olması hasebiyle oynanması, saatinin de 13.00 değil, daha uygun 15.00 gibi bir saate alınarak tertiplenmesi ortak kararımız budur. Eğer bu değişiklik gerçekleşmezse, eğer yine bu inatla devam ederlerse spor kamuoyunu bu şekilde cezalandırırlarsa şahsi durumlarından maça çıkmamak da dahil olmak üzere karar alacağız. Alınan kararı da maç günü açıklayacağız. Yine maça çıkmamak da dahil olmak üzere, bu sadece biz değil iki takım da karşılıklı olarak maça çıkmamak yönünde değerlendirmemiz var. Toplanmaları çok zor değil. Bu komitenin hepsi Edirne'de. Burada ikamet ediyorlar. Bir araya gelmeleri problem değil. Bu yanlıştan dönülmesini tüm spor kamuoyu adına talep ediyoruz” diye konuştu.
HABER: MERT SOYLU





