~~Edirne’nin vahşi depolama alanına yakın olan yıldırım ve yeniimaret sakinleri havaların ısınmasının ardından yayılan koku ve çıkan yangınlar nedeniyle evlerinin pencerelerini açamaz hale geldikleri bildirildi.
Yıllardır çöplük sorunuyla karşı karşıya kalan ve bu sorundan en çok etkilenen Yıldırım ve Yeniimaret Mahalleli vatandaşlar termometrelerin 45 dereceyi göstermesinin ardından çöplük mağduru oldular. Edirne şehir çöplüğünde çıkan ve yaklaşık 3 gündür devam eden yangın nedeniyle şehir çöplüğüne yakın mahallelerde yaşayan vatandaşlar zor durumda kaldıkları ifade edildi. Çöplükte çıkan yangının en çok etkilediği Yeniimaret ve Yıldırım Mahallesi sakinleri, yıllardır aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ve defalarca müracaat etmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını belirtti. Vatandaşlar, "Yıllardır aynı sıkıntıları yaşıyoruz, çöplükteki yangın üç gündür sürüyor. Duman ve pis koku nedeniyle dışarı çıkamıyoruz, evlerin camını açamıyoruz. Astım hastalarımız var ve zor günler yaşıyorlar. Başkanımız şehir için iyi şeyler yapmış olabilir ama bu çöplüğü buradan bir türlü kaldırmadı. Defalarca dilekçelerle Belediye'ye müracaat ettik ancak bir sonuç alamadık" diye konuştu.
Yeni İmaret Mahallesi Muhtarı Süleyman Amaç, “Çöplük sorunu yıllardır devam ediyor. Gitmediğimiz kurum, çalmadığımız kapı kalmadı. Bu pis havayı solumaya bıktık. Mahalleli bu sıcak havalarda camlarını açamaz, evlerinden dışarı çıkamaz oldu. Bizler her sene bu sorunu yaşamaktan bıktık. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2016 yılının Eylül Ayında çöplüğün kaldırılacağı sözünü vermişti. Ancak iki ay sonra 2017 yılının Eylül ayına gireceğiz ve halen çöplük kalkmadı” dedi.
GÜNDEM
Yayınlanma: 01 Temmuz 2017 - 09:41
Güncelleme: 01 Temmuz 2017 - 10:01
Mahalleli çöplük mağduru
GÜNDEM
01 Temmuz 2017 - 09:41
Güncelleme: 01 Temmuz 2017 - 10:01
İlginizi Çekebilir





