• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
12:44
KEREM’DEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI
12:43
Milli Takım Seçmeleri Start Aldı
11:01
Kakava Coşkusu İçin Davul Zurna ile Davet
11:00
Eski Başkan Giyik’ten Suçlamalara Sert Yanıt
10:15
EDİRNE BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR LÖRRACH’TA EDİRNE’Yİ TANITTI
10:02
GENCAN: “EMEK VARSA BU ŞEHİR AYAKTA”
10:00
Ambulans ile Ticari Taksi Çarpıştı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. "Memurların ve Emeklilerin kazanımı sıfır"
EKONOMİ
Yayınlanma: 25 Ağustos 2017 - 06:09

"Memurların ve Emeklilerin kazanımı sıfır"

EKONOMİ
25 Ağustos 2017 - 06:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
“Memurların ve Emeklilerin kazanımı sıfır”
Türk Kamu-Sen Edirne Şubesi, 2018-2019 yılları için geçerli olacak toplu sözleşme sürecine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Türk Kamu-Sen Edirne Şubesi adına Edirne İl Temsilcisi Alim Kanpolat; “Bu sözleşme sonunda memurlar ve emekliler adına kazanım kocaman bir sıfırdır” dedi.

 

Türk Kamu-Sen, Türkiye genelinde yaptığı eş zamanlı basın açıklamasında 2018-2019 yılları için geçerli olacak toplu sözleşme sürecine ilişkin çeşitli açıklamalar yaptı. Türk Kamu-Sen Edirne Şubesinde toplu sözleşme hakkında Edirne İl Temsilcisi Alim Kanpolat, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Memduh Örüş ile Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Hakan Yıldız bir araya gelerek konu hakkında açıklama yaptı. Türk Kamu-Sen Edirne Şubesi toplu sözleşme hakkında; “Bu sözleşme sonunda memurlar ve emekliler adına kazanım kocaman bir sıfırdır” ortak beyanda bulundular.

 

“DAĞLAR KADAR FARK VAR”

Edirne İl Temsilcisi Alim Kanpolat, Türk Kamu-Sen Edirne Şubesi adına yaptığı basın açıklamasında; “bir ay önce işçilerle imzalanan toplu sözleşme ile bugün kendi imzaladıkları toplu sözleşme arasında dağlar kadar fark vardır” şeklinde durumu özetlerken; “3,2 milyon kamu çalışanı, 1,9 milyon emekli ve bunların aileleriyle birlikte toplamda 20 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri mutabakatla sonuçlanmıştır. Bundan önce 2013 ve 2015 yıllarında “Tarihi toplu sözleşme imzaladık” nidalarıyla attıkları imzayı savunan sendikalar, imza aşamasında sattıkları hayalin, gerçekler karşısında defalarca hezimete dönüşmesinden olsa gerek bu toplu sözleşme imzalanırken sus pus olmuş, ağızlarını bıçak açmamıştır. Çünkü kendileri de pek ala bilmektedirler ki, daha bir ay önce işçilerle imzalanan toplu sözleşme ile bugün kendi imzaladıkları toplu sözleşme arasında dağlar kadar fark vardır. İşçilerle imzalanan toplu sözleşmede; yüzde 5+7,5 zam; 3 bin liranın altında maaş alanlara aylık 90 TL iyileştirme ve ilave tediye ücretine 250 TL’lik artış söz konusu iken 5,1 milyon memur ve emekli adına 2018 yılı için yüzde 4+3,5; 2019 için ise yüzde 4+5 zammı kabul edenler, memurun ve emeklinin ekonomik idam fermanını da imzalamışlardır” dedi.

 

 

“YÜZDE3,5+3,5’A “OLMAZ” DİYENLER BİRKAÇ SAAT İÇİNDE YÜZDE4+3,5’A “EVET” DEMİŞTİR”

Kanpolat, toplu sözleşmede bulunan yüzde 3,5 + 3,5’a artışa “Olmaz” diyenler birkaç saat içinde ne oldu da yüzde 4+3,5’a artışa “Evet” demiştirler sorusunu yanıtlamaları gerektiğini belirterek; “Bir ay arayla imzalanmış bu iki toplu sözleşme arasındaki fark sendikacılık farkıdır. Aslında yetkili konfederasyonun başkanı, Hükümetin yüzde 3,5+3,5’luk teklifine, “Bu teklif elimize kalemi vermektedir ama içine mürekkebi koymamıştır” diyerek tepki göstermiş, bu duruşları bizleri de kamu çalışanlarımız adına umutlandırmıştır. Bu açıklamadan sonra ne olmuştur da yüzde 3,5+3,5’a “Olmaz” diyenler birkaç saat içinde yüzde 4+3,5’a “Evet” demiştir? Kalemin mürekkebi 0,5 puanlık artışla mı dolmuştur? Yarım puanlık artış, en düşük dereceli memur maaşına 11,58 TL; ortalama memur maaşına ise 15,40 TL ilave artış getirmiştir. Bugün bir okka mürekkebin fiyatı 15 liradan 70 liraya kadar değişmektedir. Yani imza atmakla atmamak arasındaki yarım puanlık fark bir kutu mürekkebe dahi yetmemekte, atılan imzaya harcanan mürekkep masrafını dahi karşılamamaktadır. Bu toplu sözleşme 4/B’li, 4/C’li ve diğer sözleşmeli ve vekil personelin sorunlarına bir çare getirmemektedir. Yıllardır yaşanan hak kayıplarının telafisi için hiçbir çözüm sunmamaktadır. Yardımcı hizmetlilerin, ek gösterge mağdurlarının beklentilerine cevap olamamıştır. Aile yardımı, çocuk parası gibi sosyal yanı olmayan topal bir sözleşmeye imza atılmıştır. Mübarek Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi bekleyen milyonların hayalleri yıkılmıştır. Tüm personelin fazla mesai sorunu, nöbet ücretleri, ek ders ücretleri, döner sermaye ödemelerindeki aksaklıklar, Ek ödemeler, Görevde yükselme, Vergi dilimlerindeki adaletsizlik, Fiili hizmet zammı, KİT çalışanlarının sorunları gibi yüzlerce sorun unutulmuştur. Bu sözleşmeyle memurun umutlarını 2020 yılına kadar söndürenler, 20 milyon kişinin de ahını almışlardır. Türkiye nüfusunun dörtte birinin geleceğini çalan bu toplu sözleşmeyi gerçek anlamda sendikacılık yapan, hak mücadelesi veren hiçbir sendika kabul etmez. Bir önceki toplu sözleşmeyi tezahüratlar, alkışlar eşliğinde imzalayanlar; attıkları imzanın defolu olduğunu, imzalarının mürekkebi kurumadan bu toplu sözleşmenin makyajının akacağını bildiklerinden bu imza töreninde ayağa kalkacak takati dahi kendilerinde bulamamışlardır” şeklinde konuştu.

 

BU DEFOLU TOPLU SÖZLEŞMEYİ EL MECBUR İMZALAMIŞLARDIR

Kanpolat yapılan toplu sözleşmenin defolu olduğunu mecburiyetten imzalandığını dile getirerek; “Bunların varlıklarının temeli olan güce karşı diyet borçları bulunmaktadır. Önceki yıllarda kazanılmış haklarımızın dahi elimizden alınmasına seyirci kalanlar, 2013 yılında enflasyon farkı maddesini toplu sözleşmeye koydurmayarak maaşların erimesine göz yumanlar, 2014 yılında bizleri bütün bir yıl için 123 liraya mahkûm edenler, 2015 yılı enflasyon farkı hakkımızdan 1,8 puanı Hükümete peşkeş çekenler, bir kez daha bu diyeti ödemiş, memur ve emeklinin bedduasını almak pahasına bu defolu toplu sözleşmeyi el mecbur imzalamışlardır. Memurların ve emeklilerin haklarını kişisel ranta çevirenler bir kere daha kendileri adına tarihi bir sözleşmeye imza atmıştır. Sendikacılık tarihi, bu toplu sözleşmeyi de kaybedilenler sayfasına yazacaktır.  Bu sözleşme sonunda memurlar ve emekliler adına kazanım, koskoca bir sıfırdır. Yarım puanla mutabakat aşamasına gelenler, yıllardır toplu sözleşme adı altında sergiledikleri orta oyununun Kavuklu ’su, Pişekâr’ı dahi olmaktan uzak, yalnızca birer figüran olarak masadan ayrılmışlardır. Kamu görevlilerimizden bu tiyatroya daha fazla seyirci kalmamalarını, milyonların kaderini belirleyen bu masanın ciddiyetine yakışır temsilcilerle, gerçek bir pazarlık ve mücadele alanı olması için tercihlerini gözden geçirmelerini istiyoruz. Kamu çalışanları ve emeklilerimizin bu oyunu bozması ve artık “Bu masallara bir son verin” demesi bir zorunluluk haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

2017/08/3831547.jpg
2017/08/5842946.jpg
0
0
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
THK 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
THK 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
EMEK UCUZ, EKMEK PAHALI
EMEK UCUZ, EKMEK PAHALI
 Jandarma ekipleri KADES uygulamasını tanıtıyor
Jandarma ekipleri KADES uygulamasını tanıtıyor
Çiftçiye darbe vuruyorlar
Çiftçiye darbe vuruyorlar
ilan.gov.tr
Son Haberler
KEREM’DEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI
KEREM’DEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI
Milli Takım Seçmeleri Start Aldı
Milli Takım Seçmeleri Start Aldı
Kakava Coşkusu İçin Davul Zurna ile Davet
Kakava Coşkusu İçin Davul Zurna ile Davet
Eski Başkan Giyik’ten Suçlamalara Sert Yanıt
Eski Başkan Giyik’ten Suçlamalara Sert Yanıt
EDİRNE BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR LÖRRACH’TA EDİRNE’Yİ TANITTI
EDİRNE BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR LÖRRACH’TA EDİRNE’Yİ TANITTI
‘Edirnelileri çok sevdim’
‘Edirnelileri çok sevdim’

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.