İl Sağlık Müdürü Uzman Dr.Mustafa İshak Yıldırım, Kutlutaş ve Yeniimaret Aile Sağlığı Merkezlerimizi ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Yıldırım, her bebeğin ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesinin sağlanması ve 6. aydan sonra uygun tamamlayıcı besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesidir ve mucize anne sütündedir” dedi.
Aile sağlığı merkezlerimizde görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları tarafından karşılanan İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mustafa İshak Yıldırım, Emzirme Haftası Etkinlikleri kapsamında aile sağlığı merkezlerine başvuran anne ve anne adayları ile sohbet etti.
Emzirmenin ve anne sütünün önemi hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Yıldırım, “Sağlıklı bir beslenmeye giden yolda atılması gereken ilk adım, anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır.
Sağlık Bakanlığımızca emzirme ve anne sütünün teşvikiyle ilgili yürütülen tüm programların temel hedefi; her bebeğin ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesinin sağlanması ve 6. aydan sonra uygun tamamlayıcı besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesidir.” ifadelerini kullandı. HABER:SEVDA GÜZEY
GÜNDEM
Yayınlanma: 06 Ağustos 2024 - 15:09
Mucize anne sütündedir
GÜNDEM
06 Ağustos 2024 - 15:09
İlginizi Çekebilir





