• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
09:57
Leylek yavrularının göç hazırlığı başladı
09:54
Balıkçı Barınaklarında Kapsamlı İnceleme
09:53
Dezavantajlı Çocuklara Spor Desteğ
09:46
Enez'de 10 Bin 500 Dekar Arazi Sulanacak
09:38
Çeltiğin Başkenti Festivale Hazırlanıyor
09:28
Vali Sezer'den Yeni Kaymakam Fırat'a Başarı Dileği
09:24
Enez'in Sahil Yoluna Modern Dokunuş
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Muz 2 TL'ye düştü
EKONOMİ
Yayınlanma: 14 Ocak 2017 - 07:15

Muz 2 TL'ye düştü

Tezgâhlar da soğuk havalardan en çok muzun etkilendiğini dile getiren pazar esnafından 27 yaşındaki Vahdet Yongaç, elindeki muzları donmadan satmak için fiyatı 2 TL’ye kadar indirdi. Yongaç, zararına satış yapsa da kimsenin muz almadığını dile getirdi.

EKONOMİ
14 Ocak 2017 - 07:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muz 2 TL’ye düştü
Halden 2 buçuk liraya 450 kilo aldığını, ancak kar yağmasıyla seyyar arabasıyla kar yağışından ötürü satışa çıkamadığını dile getiren Yongaç,     “Muzlar soğuktan etkilendi. Bu yüzdende 2 liradan zararına malımı elimden çıkarmak zorundayım, yoksa zarar edeceğim.  Muzun sadece kabuğu kararma yaptı, içinde bir sorun yok, vatandaşlar rengini böyle görünce pek almak istemiyor. Sabah saatlerinde bazı yolların açılmasıyla birlikte satış yapmaya çıktım, şu ana kadar 50 liralık satış yaptım. Akşama kadar ne olur onu Allah bilir” dedi.

27 yaşındaki Vahdet Yongaç 8 senedir bu işi yaptığını dile getirerek, “Ben bu muzları kar yağmadan önce halden aldım. Kar yağdı satamadık, elimizde kaldı. Kar yağdığında  çıkartamıyorsun, yoksa donacak. Bu muzların rengi de soğuktan karardı böyle. İçinde bir şey yok ama insanlar anlamıyor. Allah büyük 2 buçuk liraya aldım, 2 liraya satıyorum. Ama insanlar dışı siyah diye yanlış anlıyor, içi gene bildiğiniz muz. Bütün gün satmaya çalışacağım bunları. Satamazsam yarın gene çıkarıp satacağız yapacak bir şey yok. Bunları satmak zorundayım, atamam, atarsam sermayem gider. Ben sadece muz değil her şeyi satıyorum. Muzu aldığım için pişman değilim, bu biraz kader. Hava durumuna göre almadım muzu ya tutarsa hesabı aldım. Tutsaydı 5 liradan satacaktık. Bu işler kumar gibi. Saat 11’den beri 50 liralık sattım. Halden 25 sepet yani yaklaşık 450 kiloluk muz aldım. 40 kilo sattım. Ne yapalım bu işte bizi böyle vurdu. Önemli olan vatandaşın yanlış anlamaması. Zararına satış yapıyorum. Bu işler hep böyledir. Allah bazen size kısmetinizi az verir, bazen çok” dedi.

 MANDALİNA SATIŞLARI ARTTI

Kışın vazgeçilmez meyvelerinden olan ve vatandaşların C vitaminini ihtiyacını karşılamak için tercih ettikleri mandalina ve portakal satışları pazarcı esnafının yüzünü güldürdü.

Kar yağışı, vatandaşların meyve ve sebzelere rağbet etmesine neden oldu. Pazarcılar, kış aylarının tehlikeli virüsü gripten korunmak içinde C vitamini olarak nitelendirilen Portakal, Mandalina, Limon gibi meyve ve sebzelerin satışlarında artış olduğunu dile getirdi.

Pazaryerinde kar yağışı ardından kurulan  pazarda esnaflar, meyve ve sebze satışında artış olduğunu, kışlık sebzelerin ise aynı düzeyde satıldığını veya alındığını söyledi.

  

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kaymakam Güzelden Belediye Ziyareti
Kaymakam Güzelden Belediye Ziyareti
Nedim Zobar: “Çocukların Yeri İşyerleri Değil Okullardır
Nedim Zobar: “Çocukların Yeri İşyerleri Değil Okullardır"
Özcan'ın Kararı Sonrası İlk İstifalar Geldi
Özcan'ın Kararı Sonrası İlk İstifalar Geldi
THK 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
THK 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
ilan.gov.tr
Son Haberler
Leylek yavrularının göç hazırlığı başladı
Leylek yavrularının göç hazırlığı başladı
Balıkçı Barınaklarında Kapsamlı İnceleme
Balıkçı Barınaklarında Kapsamlı İnceleme
Dezavantajlı Çocuklara Spor Desteğ
Dezavantajlı Çocuklara Spor Desteğ
Enez'de 10 Bin 500 Dekar Arazi Sulanacak
Enez'de 10 Bin 500 Dekar Arazi Sulanacak
Çeltiğin Başkenti Festivale Hazırlanıyor
Çeltiğin Başkenti Festivale Hazırlanıyor
Uzmanlardan karla ovmayın uyarısı
Uzmanlardan karla ovmayın uyarısı

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.