Komşu illerimiz Tekirdağ ve İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde birçok ilde deprem riski altındaki okullar tahliye edildi. Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hiçbir açıklama yapılmaması velilerin tepkilerine neden oluyor.
Kahramanmaraş ve 10 ilde meydana gelen depremde çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda vatandaşımız da yaralandı. Depremin ardından başta İstanbul olmak üzere birçok ilde, deprem riski altındaki okulların tahliye edilmesine karar verildi. Gün geçtikçe tahliye edilen okulların sayısında artış yaşanıyor.
Birçok ilde olduğu gibi Edirne’de de öğrenci velileri, okulların deprem riski durumunu merak eder oldu. Çok sayıda öğrenci velisi, okullarda yapılan etütlerin kendileriyle paylaşılması yönünde sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. Gazetemize ulaşan çok sayıda öğrenci velisi, bu konuda açıklama beklediklerini ifade etti.
Veli- Der Edirne Şube Başkanı Benay Gürsel, “okul binalarının güvenliğinden kaygılıyız. Yapıların çalışmalar şeffaf şekilde paylaşılmalı” açıklamasında bulundu ancak İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı yine cevap vermedi.
Edirne’de veliler sosyal medya hesaplarından okullar ile ilgili paylaşımda bulundu, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı yine cevap vermedi. Arpacı’nın mesajlara cevap vermemesi akıllarda soru işareti bırakıyor. Arpacı’nın velilerin, derneklerin ve kamuoyunun çağrılarına sessiz kalması nedeniyle gözler Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık’a çevrildi. Vali Kırbıyık’tan gelecek açıklama dört gözle bekleniyor.
Merak edilen başlıca sorular şöyle;
Edirne genelinde 1999 yılı öncesi inşa edilen kaç okul var?
Bu okulların etütleri yapıldı mı?
Kaç okulda risk tespit edildi?
Riskli bulunan okulların kaç tanesi güçlendirildi, kaç tanesi yeniden yapıldı?
Yıkılıp yeniden yapılması planlanan kaç okulu kaldı?
Yıkılmayacak ancak güçlendirilmesi planlanan kaç okul var?
Yıkılması gereken kaç okul var?
Risk varsa veya risk yoksa neden açıklama yapılmıyor?
HABER: ŞENER URFA





