Nesli tükenen ‘YEDİUYUR’ Havsa’da bulundu
Edirne’nin Havsa ilçesinde nesli tükenmekte olan ‘Yediuyur’ vatandaşlar tarafından bulundu.
Nesli koruma altındaki ‘Yediuyur’, vatandaşlar tarafından bulunarak koruma altına alınarak İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timlerine teslim edildi.
Fare ile Sincap arası bir tür olan ‘Yediuyur’ Havsa’da bir duvar kenarında kendine yuva ararken vatandaşlar tarafından bulundu.
Yediuyurların, Avrupa kıtası, Batı ve Doğu Karadeniz ile Kafkasya'da yaşayan bir hayvan türü.
Yediuyur, Gliridae familyasının Türkiye'deki en büyük üyesidir. Yediuyur sincaba benzer ancak gri rengi, iri gözleri ve yerde sürdüğü kuyruğuyla sincaptan hemen ayırt edilir. Neredeyse bir parmak büyüklüğündedirler. Terk edilmiş ağaçkakan yuvalarında yaşarlar. Geçtikleri yuvaları daha da büyütebilirler. Yediuyurlar son derece sosyal hayvanlardır. Bir yuvada en az 7-8 yediuyur olmak zorundadır. Yılın yedi ayını uykuda geçirebilirler. Tohum, meyve, yumurta, kuş yavrusu ve diğer kemirgenlerle beslenirler. Çok büyük gruplar halinde yaşamalarına rağmen gece faal olduklarından nadir görülürler. Kürk için avlanmadan ve ormanların tahribatından nesilleri tehlikededir.
GÜNDEM
Yayınlanma: 16 Temmuz 2024 - 17:58
Nesli tükenen 'YEDİUYUR' Havsa'da bulundu
GÜNDEM
16 Temmuz 2024 - 17:58
İlginizi Çekebilir