• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
18:28
İş İnsanlarından Gazetemize Ziyaret
17:46
Edirne Valiliği’nden Fırtına Uyarısı
17:30
EYBAL’dan Türk Patent ve Marka Kurumu’na Başvuru
17:20
Basın Camiasından 64. Yıl Kutlaması
17:04
Çocukların Hayalindeki Park Kurtuluş Mahallesi’nde Şekilleniyor
16:43
CHP Heyetinden Edirne Gazetesi’ne 64. Yıl Ziyareti
16:38
İş İnsanlarından Edirne Gazetesi’ne 64. Yıl Ziyareti
16:36
Dinç’ten Edirne Gazetesi’ne Tebrik Ziyareti
14:35
EDESOB’da değişim mi devam mı?
14:34
Şafak Kırbiç’tan Edirne Gazetesi’ne Kutlama Mesajı
12:01
1 Mayıs’ta meydanlar doldu, yevmiyeli işçiler ise çalıştı
10:00
Dualarla kutsal topraklara uğurlandılar
09:57
Edirne’ye 16 Yeni Hekim Kadrosu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. O CAMİ YAPILACAK !
GÜNDEM
Yayınlanma: 12 Ocak 2018 - 06:14
Güncelleme: 21 Ocak 2018 - 22:38

O CAMİ YAPILACAK !

GÜNDEM
12 Ocak 2018 - 06:14
Güncelleme: 21 Ocak 2018 - 22:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
O CAMİ YAPILACAK !
Edirne’nin gündeminde Balkan Yerleşkesine yapılıp-yapılmayacağı belli olmayan “Cami” konusunda çeşitli söylemlere yönelik Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile görüştük. Tartışma konusu olan cami hakkında Rektör Tabakoğlu; “Bahsi geçen cami yapılacak ancak plan ve proje aşamasında. Ancak çevrede bazı söylemlerde yeşil alana zarar vereceği söyleniyor. Öyle bir durum söz konusu değil. Yeşile son derece saygılı olacağız” dedi.

 

Son günlerde Edirne’nin gündeminde çok konuşulan Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Yerleşkesine yapılacağı basında ve sosyal medyada tartışma konusu olan “Cami” hakkında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile görüştük. Rektör Tabakoğlu’na Cami’nin yapılıp-yapılmayacağı konularındaki tartışmalara yönelik sorduğumuz sorulara cevap verdi.

 

PLAN VE PROJE AŞAMASINDA

Rektör Tabakoğlu, tartışma konusu olan caminin yapılacağını, plan ve proje kapsamında olduğunu belirterek; “Balkan Yerleşkesine bahsi geçen cami yapılacak ancak plan ve projesi aşamasında. Ancak çevrede bazı söylemlerde ‘yeşil alana’ zarar vereceği söyleniyor. Öyle bir durum söz konusu değil. Yeşile son derece saygılı olacağız. Plan ve projesi de tamamen belirlendiğinde Cami hakkında detaylı bilgiler vereceğiz” dedi.

 

“CAMİ İÇİN TALEP ÇOK”

Balkan Yerleşkesine günde 50 bin kişinin giriş-çıkış yaptığını belirten Rektör Tabakoğlu, plan ve proje kapsamında olan cami için taleplerin de çok olduğunu söyledi. Tabakoğlu konu hakkında; “Bildiğiniz üzere Tıp Fakültemiz var. Buraya hastalarımız ve yakınları geliyor. Öğrenim gören 49 bin öğrencimiz var. Sadece Balkan Yerleşkesinde öğrenim gören 25 bin öğrencimiz mevcut. Hasta ve hasta yakınları, öğrenciler, burada işi olanlar veya buraya işlerini halletmek için gelenleri de kattığımızda nereden baksanız en az 50 bin kişi giriş-çıkış yapıyor. Neticede burada böyle bir ihtiyaç var ve cami için talep çok. Camiyi yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.Diyanet İşleri Başkanlığı ve cami için katkıda bulunmak isteyen hayırseverler önderliğinde yapılması planlanan cami için; “Trakya Üniversitesinin bütçesinden her hangi bir para harcanmaz. Diyanet İşleri Başkanlığı önderliğinde ve de katkı sağlamak isteyen hayırseverler tarafından yaptırılır. Bizimle alakalı değil” şeklinde konuştu.

 

EREN SORMUŞTU

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği, kamuoyunda Balkan Yerleşkesi’nde ağaçlarla kaplı yeşil alan üzerine kurulacağı konuşulan cami ile ilgili gelişmeleri Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'na dayanarak Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne sorular sormuştu. Dernek Başkanı Ayten Eren yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, “Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği olarak aldığımız duyum üzerine Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne ''Bilgi Edinme hakkımızı kullanarak; 29 Aralık Cuma 2017 de bir dilekçeyle başvurumuzu yapmış bulunuyoruz. Kamuoyu olarak kentlilerimizin de duyarlı olmasını sağlamak için dilekçe örneğimizi kentlilerimiz ile de paylaşıyoruz. Verilecek yanıtın da kentlilerimiz ile paylaşacağımızı bildiririz” demişti.

Eren'in başvuru metninde şu kelimeler yer alıyordu; “Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne;

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversiteniz Balkan Yerleşkesi içinde merkez kütüphanesinin alt bölgesine, ağaçlarla kaplı yeşil alan üzerine Cami yaptırılacağı Edirne kamuoyunca konuşulmaktadır.

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği olarak üyelerimizin ve kamuoyunun bilgilenmesi, idari şeffaflık ilkesinin yaşama geçmesi, doğal varlıklarının geleceği açısından aşağıda belirttiğimiz hususlarda bilgi ve belge paylaşımını istemekteyiz.

1- Üniversiteniz Balkan Yerleşkesine Cami yapılacak mıdır?

2- Yapılacak ve yaptırılacak cami hangi alan üzerine inşa edilecektir?

3- Caminin yapılacağı alan büyüklüğü nedir? Hali hazırda bu alanın niteliği ve kullanım şekli nedir? Alan üzerinde kaç adet ağaç bulunmaktadır?

4- Cami inşası için Rektörlük kararı, Yönetim Kurulu kararı, Senato kararı alınmış mıdır?

5- Cami projesi teknik olarak hangi aşamadadır?

6- Üniversiteniz Balkan Yerleşkesi içinde kaç adet mescit bulunmaktadır?

7- Cami projesi ile ilgili olarak Edirne Valiliği ve/veya Edirne Belediye Başkanlığı ile hangi yazışmalar yapılmıştır?

8- Cami projesi için üniversite öğretim üyelerinin, öğretim görevlilerinin, çalışanlarının, öğrencilerinin ve Edirne halkının görüşlerine başvurulmuş mudur?

Konu ile ilgili kurum yazışmaları, plan ve proje, taslak çalışma, eskiz, yönetim kurulu kararı, senato kararı gibi bilgilerin ve belgelerin, CD veya basılı evrak olarak derneğimize verilmesini Anayasanın 74'üncü maddesi ve 3071 sayılı yasanın 7'nci maddesi ile 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 11'inci maddesi uyarınca saygıyla arz ve talep ederiz.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İş İnsanlarından Gazetemize Ziyaret
İş İnsanlarından Gazetemize Ziyaret
Edirne Valiliği’nden Fırtına Uyarısı
Edirne Valiliği’nden Fırtına Uyarısı
EYBAL’dan Türk Patent ve Marka Kurumu’na Başvuru
EYBAL’dan Türk Patent ve Marka Kurumu’na Başvuru
Basın Camiasından 64. Yıl Kutlaması
Basın Camiasından 64. Yıl Kutlaması
ilan.gov.tr
Son Haberler
İş İnsanlarından Gazetemize Ziyaret
İş İnsanlarından Gazetemize Ziyaret
Edirne Valiliği’nden Fırtına Uyarısı
Edirne Valiliği’nden Fırtına Uyarısı
EYBAL’dan Türk Patent ve Marka Kurumu’na Başvuru
EYBAL’dan Türk Patent ve Marka Kurumu’na Başvuru
Basın Camiasından 64. Yıl Kutlaması
Basın Camiasından 64. Yıl Kutlaması
Çocukların Hayalindeki Park Kurtuluş Mahallesi’nde Şekilleniyor
Çocukların Hayalindeki Park Kurtuluş Mahallesi’nde Şekilleniyor
"SADAKATİNDEN ŞÜPHE DUYULMAZ"
"SADAKATİNDEN ŞÜPHE DUYULMAZ"

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.