Çarşamba günü İYİ Parti İl Başkanlığı binasında Uzunköprü'de yaşanan vahim olayla ilgili olarak Uzunköprü Kaymakamı Onur Körkçü'ye ulaşamadığını iddia eden Edirne İYİ Parti Milletvekili Mehmet Akalın, Kaymakam Körkçü'nün geri dönüş yaptığını söyledi.
Akalın, "Ancak olayın basına yansıması sonrasında, Sayın Kaymakam Onur Kökçü beni arayarak yaşanan durumdan dolayı özür diledi. Kendisinin ifadesine göre, bu durumun teknik bir aksaklıktan kaynaklandığını belirtti."dedi
ENGELLEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜM
Kendisine geri dönüş sağladığını ifade eden Akalın,"14 Ağustos tarihinde İYİ Parti Edirne İl Başkanlığımızda gerçekleştirdiğimiz basın toplantısında, kıymetli basın mensubu arkadaşlarımızın sormuş olduğu Uzunköprü ilçemizde yaşanan vahim hadise, yani 15 köpeğin katledilmesi olayıyla ilgili soruşturmanın mevcut durumu hakkında bazı açıklamalarda bulundum.
Bu elim olayın yaşandığı andan itibaren, sürecin takipçisi olmak adına Uzunköprü Kaymakamı Sayın Onur Kökçü’yü derhal arayarak konuya ilişkin acil bilgi almak istedim. Ne yazık ki, defalarca aramama rağmen telefonuma cevap alamadım ve her seferinde hattın meşgule düştüğünü gördüm. Bu durum, ertesi gün de devam etti ve yine bilgi almak için aradığımda aynı sonuçla karşılaştım. Bu nedenle, kaymakam beyin bilinçli olarak telefonlarıma yanıt vermediği ve dolayısıyla beni engellediğini düşündüm.” dedi.
BENİ ARAYARAK ÖZÜR DİLEDİ
Ancak olayın basına yansıması sonrasında, Sayın Kaymakam Onur Kökçü beni arayarak yaşanan durumdan dolayı özür dilediğini ifade eden Akalın, “Kendisinin ifadesine göre, bu durumun teknik bir aksaklıktan kaynaklandığını belirtti. Ben, sadece Edirne Milletvekili olarak değil, aynı zamanda devlet terbiyesi almış bir kişi olarak, devlet yöneticilerinin beyanlarını "devlet sözü" olarak kabul ederim.” diye ifade etti.
OLAYIN AYDINLATILMASINI İSTİYORUM
Bu sebeple, Sayın Kaymakamımızın sözlerine itibar ederek yaşanan bu aksaklığın teknik bir sorundan kaynaklandığını kabul ediyorum diyen Akalın, “Bu süreçte en büyük önceliğimiz, Uzunköprü ilçemizin adını böylesine iğrenç bir olayla anılmasına neden olan ve masum hayvanların hayatlarına kasteden bu korkunç olayın faillerinin bir an önce bulunmasıdır.
İlçemizin ismini lekeleyen bu olayın tüm yönleriyle aydınlatılması, bu canilere hak ettikleri cezanın verilmesi için gerekli adımların atılması, hem bir vatandaş hem de milletvekili olarak en büyük temennimdir.
Sonuç olarak, devletin sözlerine olan güvenimi koruyarak, soruşturmaya gölge düşürmemek ve adaletin tecelli etmesini sağlamak adına, Sayın Kaymakamımızın üzüntüsüne ve ifade ettiği teknik aksaklığa itibar ediyor, bu vahim olayın soruşturmasının titizlikle ve ivedilikle tamamlanarak, sorumluların adalet önünde hesap vermesini umuyorum.
Bu süreçte adaletin sağlanması ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için gereken tüm adımların atılmasını bekliyor ve bu hususta üzerime düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimi ifade etmek istiyorum." diye konuştu.
HABER: SEVDA GÜZEY
GÜNDEM
Yayınlanma: 15 Ağustos 2024 - 14:18
O vekile ulaşıldı
GÜNDEM
15 Ağustos 2024 - 14:18
İlginizi Çekebilir





