Edirne’nin sakatat denildiğinde ilk akla gelen yerlerden olan Saraçlar Caddesi’ndeki Sakatatçılar Çarşı’ndaki esnafları her geçen gün işlerin düşmesi zorlamaya başladı.
Edirne’nin en uğrak yerlerinden olan Sakatatçılar Çarşısı’nda en az 10’a yakın sakatat dükkanı bulunuyor. Son aylarda yabancı turistlerin gelmemesi ve yerli vatandaşların fazla ilgi göstermemesi sakatatçıların canını sıkıyor.
Hayvan Borsası ve il içinde kesimi yapılan büyük ve küçükbaş hayvanların et dışında kalan tüm organlarının satıldığı Sakatatçılar Çarşısı’nda işlerin zor döndüğü ifade ediliyor.
Çarşıda Böbrek 80 TL, Uykuluk 280 TL, Yürek 140 TL, Dana Kokoreç 450 TL, Kuzu Kokoreç 350 TL, Dalak 40 TL ve Doğranmış Ciğer’de 440 TL’den satılıyor.
HABER: SEVDA GÜZEY
GÜNDEM
Yayınlanma: 11 Ağustos 2024 - 14:48
Onlarda dertli
GÜNDEM
11 Ağustos 2024 - 14:48
İlginizi Çekebilir