• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:21
Gencan’dan Edirnespor’a Destek
16:14
YENİ Parti’den STK Turu
15:34
Lalapaşa’da Ders Zili Çaldı
15:26
AV. SİNAN TEKİN: TOPLUMSAL GÜVEN DÜŞÜYOR
15:19
Edirne'de şap aşılama kampanyası başladı
15:11
Edirnespor’dan Becan’a Kombine
15:06
Zirve Satranç’tan Geleneksel Turnuva
15:06
Yeşilay'dan üniversite öğrencilerine karşılama
15:01
Yurt Dışı Çıkışı Harcına Zam
12:22
İpsala’da Maarifin Kalbinde Oyun
12:13
Çıraklıktan Ustalığa Ahilik Gururu
12:05
YENİ Partili Milletvekilleri Ahilik Kortejinde
12:01
Özen’den Ahilik Haftası Mesajı
11:57
Yılın Ahisi Hayri Sonterler
11:55
Şahin: Çocuklarımızın geleceğinden tasarruf edilemez
10:40
AHİLİK HAFTASI GÖRKEMLİ KORTEJ İLE BAŞLADI
10:39
Çeltik Üreticisinin Sorunları Masada
10:28
Gencan’dan Çocuklara İlk Gün Ziyareti
10:27
4 Bin 700 Öğrenci İlk Kez Okulda
10:15
Su Zannetti, Çamaşır Suyu İçti
10:11
Sezer Öğrencilerin Yeni Eğitim Yılını Kutladı
10:10
Edirne’de Yeni Eğitim Öğretim Yılı Törenle Başladı
09:53
Okula Merhaba Satranç Turnuvası düzenlendi
09:45
TÜ'de yeni öğrenciler için oryantasyon rehberi yayımlandı
09:42
Okullarda Güvenlik Önlemleri Had Safhada
09:40
4-A Hattı Hizmete Başlıyor
09:39
Oğuzhan Koç, Edirnelilerle Buluşacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. PANDEMİ GÖLGESİNDE KURTULUŞ BAYRAMI
GÜNDEM
Yayınlanma: 25 Kasım 2020 - 23:45

PANDEMİ GÖLGESİNDE KURTULUŞ BAYRAMI

GÜNDEM
25 Kasım 2020 - 23:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
PANDEMİ GÖLGESİNDE KURTULUŞ BAYRAMI
Edirne’nin Kurtuluşu’nun 98. yılını kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirneliler, devletinin asla ve asla yanından ayrılmamış, izinden ve ülküsünden ayrılmamıştır. Bu millet yeri geldiğinde malını, canını, kanını hiç düşünmeden vatan toprakları için feda eder” dedi.
Edirne’nin Kurtuluşu’nun 98. yıl dönümü bu yıl pandemi kuralları çerçevesinde Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından katılımcılar saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.
Edirne’nin Kurtuluşu’nun 98. yıl dönümü nedeniyle burada bir konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bugünün Edirne için bir gurur günü olduğunu söyledi.
 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutlayarak, “Bundan 98 yıl önce "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır” diyerek yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve büyük Türk milleti, Misak-ı Milli Sınırları içerisindeki her bir karış vatan toprağını kurtarmaya ant içmişlerdir” diye konuştu.
Cumhuriyet’in ilanından önceki son yüzyıla baktığımızda Edirne’nin 4 kez büyük işgaller yaşadığını belirten Gürkan, “Tabii ki her işgal acı demekti, gözyaşı demekti, kayıplar demekti. Diğer taraftan her işgal bir başkaldırı demekti, direnmek demekti, mücadele demekti, bayrak demekti, vatan demekti. Özgürlüğünün peşinde binlerce yıldır koşan Türk milleti daha öncekilerde olduğu gibi yine bu son işgale de boyun eğmedi, eğmeyeceğini de bir kez daha gösterdi. Gazi Mustafa Kemal’in arkasında, onunla beraber yürümeye, ölmeye ant içmiş bütün milletimiz kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle Misak-ı Milli’nin her bir köşesinde kahramanca, yiğitçe kendilerini bu büyük Kurtuluş Savaşı’nın içerisinde buldular” dedi.
Türk Milleti’nin verdiği Kurtuluş Savaşı’nın dünyadaki bütün mazlum milletlere de örnek olduğunu belirten Gürkan, “Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde yepyeni bir Cumhuriyet kuruldu. Elbette bu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak, sonsuza kadar payidar kılmak bütün Türk Milleti’nin her bir ferdinin en büyük ülküsü, gayesi, amacıdır. Bu toprak parçasını kanlarıyla bize vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla ve şükranla yad ediyoruz. Ruhları şad olsun.” diye konuştu.
Edirnelilerin Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirten Gürkan,  “Edirneliler, devletinin asla ve asla yanından ayrılmamış, izinden ve ülküsünden ayrılmamıştır. Bu millet yeri geldiğinde malını, canını, kanını hiç düşünmeden vatan toprakları için feda eder. Savaşın gerekmedikçe bir cinayet olduğunu bilen ama gerektiğinde de 7’den 70’e savaşmaktan, ölmekten korkmayan bir millettir” dedi.
 
2020/11/2020-11-25-23-46-17.jpg
2020/11/2020-11-25-23-46-23.jpg
2020/11/2020-11-25-23-46-27.jpg
2020/11/2020-11-25-23-46-31.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Gencan’dan Edirnespor’a Destek
Gencan’dan Edirnespor’a Destek
YENİ Parti’den STK Turu
YENİ Parti’den STK Turu
Lalapaşa’da Ders Zili Çaldı
Lalapaşa’da Ders Zili Çaldı
AV. SİNAN TEKİN: TOPLUMSAL GÜVEN DÜŞÜYOR
AV. SİNAN TEKİN: TOPLUMSAL GÜVEN DÜŞÜYOR
ilan.gov.tr
Son Haberler
Gencan’dan Edirnespor’a Destek
Gencan’dan Edirnespor’a Destek
YENİ Parti’den STK Turu
YENİ Parti’den STK Turu
Lalapaşa’da Ders Zili Çaldı
Lalapaşa’da Ders Zili Çaldı
AV. SİNAN TEKİN: TOPLUMSAL GÜVEN DÜŞÜYOR
AV. SİNAN TEKİN: TOPLUMSAL GÜVEN DÜŞÜYOR
Edirne'de şap aşılama kampanyası başladı
Edirne'de şap aşılama kampanyası başladı
BEKLENEN YAYIN BU AKŞAM
BEKLENEN YAYIN BU AKŞAM

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.