Soğuk ve yağışlı hava vatandaşların Pazar alışverişine engel olamadı. Edirne’de Cuma günleri kurulan yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Ulus Pazarı’nda bu hafta da havaya rağmen yoğunluk yaşandı.
Havanın serin ve yağmurlu havaya rağmen vatandaşların pazara olan ilgisi azalmadı. Pazarda yaşanan yoğunluktan dolayı sabahın erken saatlerinde tezgah açan esnafın yüzü güldü.
Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan, “Havaların soğumasına rağmen Bulgar müşteriler yine sabahın erken saatlerinden itibaren pazarımıza yoğun bir şekilde gelmeye devam ediyor. Sanıyorum yılbaşı kutlamalarına kadar da bu şekilde devam edecek gibi görünüyor.
Sosyete pazarı olarak bilinen Ulus Pazarı’na rağbet, olumsuz hava koşullarına rağmen azalmadı.Kışlık mont, bot, kazak, yelek, çorap ve pijama gibi ihtiyaçlarını karşılamak isteyen yerli ve yabancı vatandaşlar tezgahları gezerek alışveriş yaptılar.
ESNAFIMIZ DA MEMNUN
Havaların soğumasına rağmen Bulgar müşteriler yine sabahın erken saatlerinden itibaren pazarımıza yoğun bir şekilde gelmeye devam ettiğini ifade eden Atkoşan, “ Sanıyorum yılbaşı kutlamalarına kadar da bu şekilde devam edecek gibi görünüyor. Alışverişlerin yoğun bir şekilde yapıyorlar. Esnafımız da bu durumdan son derece memnun. Bu yaz da bu kış da fiyatların kesinlikle geçen yıla nazaran çok fazla artmadığını görüyoruz. Yaz ürünlerinde ve şu andaki kışlık ürünlerde fiyatlar neredeyse geçen seneyle aynıdır” dedi.
ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ
Pazarın girişindeki düzensizliğin giderilmesi için de hızlı tren çalışmalarının bitmesini beklendiğini dile getiren Atkoşan; “Pazarımızın girişiyle ve çevresiyle ilgili ciddi bir düzensizlik söz konusu. Bunun giderilmesi buradaki firmanın, hızlı tren inşaatının tamamlamasından sonra mümkün olacak. Bu inşaat burada tamamlanıp firma buradan ayrılmadan maalesef müdahale etme imkanı da olmuyor. Girişle ilgili tabii ki dönem dönem Fen İşleri Müdürlüğümüzü arıyoruz ve kendilerinden mıcır serilmesi konusunda destek istiyoruz. Bugün itibariyle yağmurdan dolayı pazarın girişinde çamur var. Hafta içerisinde tekrar talebimizi ileteceğiz. Girişe tekrar bu mıcır serilmesi konusunda bir destek talebimiz olacak” diye konuştu.
HABER: MERT SOYLU






Esnaf gözünü açsın Sahte Döviz Kakalamasınlar daha önce olduğu gibi