Peynir fiyatlarında yaşanacak artış kapıda. Sütü maliyetinin altında satan üretici, ineklerini kesime göndermeye başlamasıyla birlikte, süt üretiminin azalmasından endişe eden peynir üreticileri fiyatların bu gidişle üçe katlayacağını ifade ediyor.
Edirne’de peynircilik yapan Hüsamettin Koç, üretimin azalmasıyla süt fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle bu sorun peynir de fiyatlara yansıyor. Sütteki krizin peynir fiyatlarını da tetikleyebilir. Bu gidişle peynir fiyatları 3 katına çıkabilir” dedi.
İneğin kesilmesiyle süt üretimin azalacağını ve buna bağlı olarak süt fiyatının yükseleceğini ifade eden Peynirci Hüsamettin Koç, “Türkiye’de yaklaşık 4 yıldan bu yana plansız üretim var. Sütteki krizin peynir fiyatlarını olumsuz etkileyebilecek. Süt inekleri kesime gider üretim azalırsa bu kez fiyatların yükselebileceğini ve buna paralel peynir fiyatlarının da 3 katına çıkabilir.” Dedi.
ALIM GÜCÜ HER GEÇEN GÜN DÜŞÜYOR
Her sabah kahvaltıda peynirin olması gerektiğini ifade eden Koç, “Ciddi anlamda sıkıntı var. Tüketim çok düştü. Bu sebeple de sanayiciler süt almak istemiyor. Peynir ve tereyağ satılmıyor. İnsanlarda alım gücü kalmayınca bu duruma geldik. Bu fiyatlarla zar zor peynir alanların fiyatı 3’e katlandığında halini düşünemiyorum.” diye konuştu.
HABER: MERT SOYLU
GÜNDEM
Yayınlanma: 03 Eylül 2024 - 10:20
PEYNİR FİYATINDA ARTIŞ KAPIDA
GÜNDEM
03 Eylül 2024 - 10:20
İlginizi Çekebilir





