RAMAZAN PİDEDİSİ FİYATI 20 TL OLDU
Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi Ramazan pidesi fiyatı 350 Gram 20 TL olarak satışa sunulacak.
Edirne Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz,fırıncıların, 350 gram ramazan pidesi 20 TL’lik fiyat talebinin makul bir fiyat olduğunu ve Türkiye ortalaması altında olduğunu belirterek,yönetim kurulu toplantısında onaylayacaklarını ifade etti.
Geçen yıl 350 gramlık Ramazan pidesinin 12 TL’den satılan,bu yıl ise 20 TL’den fiyatı onaylanarak satışa sunulacağını söyleyen EDESOB Başkanı Kemal Cingöz; “Geçen ay toplantısına fırıncılardan ramazan pidesine fiyat talebi geldi. Biz Türkiye’de pide fiyatları hayata geçmediği için beklettik.Genel olarak pide fiyatları hangi rakamda oturacak,ona göre fiyat veririz dedik. Fırıncıların talebi de 350 gram ramazan pidesi 20 TL.
Bugün oluşmuş fiyatlara göre de gayet makul bir teklif. Bu fiyatı vereceğiz. Edirne’de 350 Gram ramazan pidesi tarifesi 20 TL olarak çıkacak.
Geçen sene 350 gramlık ramazan pidesi 12 TL’eydi . Bu senede 350 Gram pide 20 TL olarak güncellenecek.
Türkiye ortalamasını baz alırsak Edirne’de ki ramazan pidesinin kilogram fiyatı Türkiye oratalamasının altında olacak.Fiyat konusunda hassasiyet gösteriyorum. Tarife talep ettiklerinde araştırıp ona göre fiyat veriyorum.”dedi. HABER:YEŞİM DRAMALI





