Edirne Ritmik Cimnastik Spor Kulübü Kurucusu ve Baş Antrenörü Buse Tomruk Erdağ, Karadağ’da düzenlenen INTERNATIONAL ENIGMA CUP PODGORICA 2026 organizasyonunda elde edilen büyük başarıların ardından açıklamalarda bulundu.
Yıllardır Edirne’de ritmik cimnastik branşının gelişimi için büyük bir emek verdiklerini belirten Erdağ, bugün 150’yi aşkın sporcu ile Edirne’nin en büyük cimnastik kulübü haline gelmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.
“3 yaşından itibaren sporcu yetiştiriyoruz. Çocuklarımızı sadece fiziksel olarak değil; disiplin, özgüven ve mücadele ruhuyla da geleceğe hazırlıyoruz. Uzun yıllardır verdiğimiz emeğin karşılığını ulusal ve uluslararası başarılarla almak bizler için büyük mutluluk” diyen Erdağ, Karadağ’da gerçekleşen organizasyonda sporcuların üstün performans sergilediğini söyledi.
Edirne Ritmik Cimnastik Spor Kulübü sporcuları, INTERNATIONAL ENIGMA CUP PODGORICA 2026’da önemli dereceler elde etti:
Nehir Su Çakar
Serbest 1.’liği
Top 1.’liği
Genel Tasnif Şampiyonluğu
Derin Engincan
Kurdele 1.’liği
Top 2.’liği
Genel Tasnif Şampiyonluğu
Cemre Naz Taylan
Top 2.’liği
Labut 2.’liği
Genel Tasnif 3.’lüğü
Sure Nas Bakkaoğlu
Top 2.’liği
Kurdele 3.’lüğü
Genel Tasnif 3.’lüğü
Naz Çaylar
Top 1.’liği
Kurdele 1.’liği
Genel Tasnif Şampiyonluğu
Başarıların yalnızca kulüp adına değil, Edirne adına da büyük anlam taşıdığını ifade eden Erdağ, “Sporcularımız uluslararası platformda ay-yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırdı. Bu başarı; disiplinin, emeğin, sabrın ve inancın sonucudur. Çocuklarımızın elde ettiği dereceler bizlere geleceğe dair daha büyük umut veriyor.” dedi.
Edirne’de ritmik cimnastiğin her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü belirten Erdağ, hedeflerinin yeni şampiyon sporcular yetiştirerek Türkiye’yi uluslararası organizasyonlarda en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.
Edirne Ritmik Cimnastik Spor Kulübü’nün yurt içi ve yurt dışında birçok organizasyonda başarı elde etmeye devam ettiğini belirten Erdağ, “Çalışmaya, üretmeye ve Edirne’ye yeni gururlar yaşatmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ





