• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
15:55
Edirne’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 215 bin 190 oldu
15:50
İpsala’da Yol Çalışmaları Başladı
15:27
Üretici Kadınlarla Buluştu
14:38
MHP'den Esnafa Kongre Daveti
14:28
Edirne’de Motorlu Narkotim Ekipleri Sahada
13:47
Süloğlu'nda Yeni Parti'ye Üye Kayıt Kampanyası Başladı
13:38
Köseden Değerlendirme Toplantısı
11:41
Kırcasalihspor'da İlk Transfer Kamate
11:37
400 Takım Arasında İlk 20'ye Girdiler
11:36
Edirne'de Afet Toplanma Alanlarının Sayısı Artıyor
11:14
77 Yaşında Başladı, Safran Tarlasını 1 Dönüme Çıkardı
10:49
En Uzun 45 Saniye Hafızalardaki Yerini Koruyor
10:48
Tava Ciğerin Yol Arkadaşı: Karaağaç Acı Biberi
09:47
Uyuşturucu Operasyonu: 5 Tutuklama
09:43
Kırcasalihspor'da İsmail Kılıç Dönemi Başladı
09:36
17 Ağustos Depremi’nde Hayatını Kaybedenler Anıldı
09:35
810 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. SAĞLIK ÇALIŞANLARI 14 MART'TA İŞ BIRAKIYOR !
GÜNDEM
Yayınlanma: 05 Mart 2025 - 10:24

SAĞLIK ÇALIŞANLARI 14 MART'TA İŞ BIRAKIYOR !

GÜNDEM
05 Mart 2025 - 10:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SAĞLIK ÇALIŞANLARI 14 MART’TA İŞ BIRAKIYOR !

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası 14 Mart Tıp Bayramı öncesi açıklama yaparak, 14 Mart’ta tüm sağlık çalışanlarını G(ö)REV’e davet etti.  50 Haftadır iş bırakma eylemine devam eden aile sağlığı merkezlerinden (ASM), hastanelerden, meydanlardan seslendiklerinin altını çizerek, GETAT Değil, Bilime Dayalı Sağlık Hizmeti Vermek İstiyoruz!”

 

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre; “ Çarşamba eylemlerimiz tam 50 haftadır devam ediyor. Bir yıldır her hafta, aile sağlığı merkezlerinden (ASM), hastanelerden, meydanlardan seslendik.

“Sağlıkta ticaret ölüm getirir” dedik. Sağlıkta ticaret; çeteleşmeyi getirdi, can aldı. “Performans sistemi ölüm getirir” dedik. Performans sistemi; halkın sağlığını kötüleştirdi, sağlık çalışanlarını tüketti, hastane acillerinde beklerken hastalarımız öldü, aşıya ulaşamadığı için çocuklarımız öldü, taşerona devredilen yoğun bakımlarda bebeklerimiz öldü. Randevu bulamadık, randevu bulsak tedavimiz için ilaç bulamadık, ilacı bulsak farkını ödeyemedik ve tedavi bulamadık. Sağlıkta dönüşüm ile bir milyar defa doktora başvurduk ama sağlık bulamadık.

Tüm bunların suçlusu sağlık emekçileri ya da yurttaşlarımız gibi anlatılıyor. Oysa biz tüm bu çökmüş sağlık sisteminin sorumlusunun Sağlık Bakanlığı’nın politikaları olduğunu biliyoruz. Sorumluların ne yapması gerektiğini de biliyoruz. Ya bilime dayalı, vicdana sığan bir sağlık sistemi kuracaklar ya da istifa edecekler!

“Aşı tereddüdünü önleyin, aşı gönderin, bebekler ölmesin” dedik. Sağlık Bakanlığı ise birinci basamağı ücretli hale getirmeye, ASM’leri mesai saatleri dışında ücretli olarak fitoterapi ile geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT) uygulamalarının yapılabileceği, bilimsel dayanağı olmayan tedavi merkezlerine dönüştürüyor. GETAT uygulamalarının birinci basamakta yeri olmadığını biliyoruz. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin amacının fitoterapi uygulamak değil; toplumun sağlığını korumak, hastalanmalarını önlemek olduğunu hatırlatıyoruz.

Birinci basamak sağlık hizmetleri koruyucu sağlığı temel almalı; toplumun tümüne yönelik, şartlara göre bölge ve nüfus tabanlı, eşit, ulaşılabilir, tamamen parasız, yeterli ve nitelikli insan gücüyle, birinci ve ikinci basamak kurumlarıyla işbirliği içinde organize edilmeli; genel bütçeden finanse edilmelidir.

Haftalardır söylüyoruz: Geçinemiyoruz!

Hastalarımız gibi biz de ekonomik krizin yükü altında eziliyoruz. “Patronlardan almadığınız vergiyi bizim sırtımıza yüklemeyin” diyoruz. Ebe, hemşire arkadaşlarımız açlık sınırına yakın bir ücrete mahkum ediliyor. Maaşlarımız yoksulluk sınırına ulaşamıyor ama vergimiz patronlardan aşağı değil. Bizden toplanan vergilerin bir kısım yandaş patrona, bankalara, geçiş garantili yollara, hasta garantili hastanelere aktarıldığını görüyoruz. Bu kaynakların sağlığa ayrılması gerektiğini söylüyoruz.

Sağlık haktır, ücretsiz olmalıdır. Sağlık emekçilerine insanca yaşama koşulları sağlanmalıdır. 50 haftadır bunu söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz.

14 Mart’ta tüm sağlık çalışanlarını G(ö)REV’e davet ediyoruz!

Sağlık sistemimiz çökmüştür ancak başka bir sağlık sistemi mümkündür! Sağlığı ticarileştirmenin, hizmetleri taşeronlaştırmanın, emekçileri sömürmenin, hastaları müşterileştirmenin bir tercih olduğunu biliyoruz.

Bu nedenle 14 Mart’ta G(ö)REV’deyiz. Güvenli bir gelecek, bilime dayalı, sağlığımızı ve emeğimizi koruyan bir sağlık sistemi talebi olan herkesi bu eyleme katılmaya, destek vermeye davet ediyoruz.

50. haftada bir kez daha söylüyoruz:

Vergi kesintilerinin yıl içinde sabit kalmasını ve kesinti oranının en fazla %15 ile sınırlanmasını istiyoruz.

“Eziyet Yönetmeliği”nin iptal edilmesini ve ilan ettiğimiz taleplerin karşılanmasını istiyoruz.

Toplum yararına, koruyucu sağlık hizmetlerin öncelendiği, bilime dayalı bir sağlık sistemi için, sağlık çalışanlarının hakları için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

HABER MERKEZİ

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Edirne’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 215 bin 190 oldu
Edirne’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 215 bin 190 oldu
İpsala’da Yol Çalışmaları Başladı
İpsala’da Yol Çalışmaları Başladı
Üretici Kadınlarla Buluştu
Üretici Kadınlarla Buluştu
MHP'den Esnafa Kongre Daveti
MHP'den Esnafa Kongre Daveti
ilan.gov.tr
Son Haberler
Edirne’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 215 bin 190 oldu
Edirne’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 215 bin 190 oldu
İpsala’da Yol Çalışmaları Başladı
İpsala’da Yol Çalışmaları Başladı
Üretici Kadınlarla Buluştu
Üretici Kadınlarla Buluştu
MHP'den Esnafa Kongre Daveti
MHP'den Esnafa Kongre Daveti
Edirne’de Motorlu Narkotim Ekipleri Sahada
Edirne’de Motorlu Narkotim Ekipleri Sahada
AK Parti’den ‘İftara Beş kala’ ikramı
AK Parti’den ‘İftara Beş kala’ ikramı

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.