Motorlu taşıt satışları, devir işlemleri ve tescilleri sonrası araç sahiplerinin yeni plakaları üzerinde karekodlar yer alacak. Bu yeni uygulama, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.
Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da yaptığımız istişareler sonucunda önemli kararlar almıştık. Bunların en önemlisi de kontrol altına alınamayan sahte plakalı taksilerdi. 1 Ocak itibariyle araçların plakalarında seri numarası olacak” dedi.
Motorlu taşıt satısından, devir ve tescilinden sonra yeni bastırılacak plakalarda 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ‘karekod’ uygulaması hakkında bilgilendirme toplantısı, geçtiğimiz aylarda İstanbul’da yapıldı.
KAREKOD PLAKA KODU İLE HARF ARASINDA YER ALACAK
Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da yaptığımız istişareler sonucunda önemli kararlar aldıklarını ifade eden Şahin, “ Bunların en önemlisi de kontrol altına alınamayan sahte plakalı taksilerdi. 1 Ocak itibariyle araçların plakalarında seri numarası olacak.Araçların satışı, devir ve tescil hizmetlerinin yürütülmesi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmıştır. Bu uygulama ile sahte plakanın önüne geçilecektir. Plakanın hangi seri numarası ile ne zaman ve nerede üretildiği gibi bilgiler elektronik ortamda kayıt altına alınarak otomatik olarak ilgililerin kullanımına sunulacak” dedi.
HABER: MERT SOYLU





