Romanlar Günü Karnavala Dönüştü
8 Nisan Dünya Romanlar Günü, Edirne’de büyük bir coşku ve renkli görüntüler eşliğinde kutlandı. Roman nüfusunun yoğun olarak yaşadığı şehirlerden biri olan Edirne’de, gün boyunca düzenlenen etkinlikler adeta karnaval havası estirdi.
Saraçlar Caddesi’nde başlayan etkinlikler, Tahmis Meydanı’na kadar devam etti. Edirne Belediyesi Bandosu ve Modern Dans Topluluğu’nun Roman müzikleri eşliğinde sergilediği performanslar, caddeyi adeta şenlik alanına çevirdi. Vatandaşlar da müzik ve danslara eşlik ederek coşkuya ortak oldu.
Edirne Belediyesi Roman Dans Topluluğu’nun gösterileri büyük ilgi görürken, Çeribaşı Fikri Ocak öncülüğünde gerçekleştirilen Roman oyunları kutlamalara ayrı bir renk kattı. 9/8’lik ritimlerle süren eğlence, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Edirne’de 8 Nisan Dünya Romanlar Günü, müzik, dans ve dayanışma ruhuyla hafızalara kazınan bir gün olarak kayıtlara geçti.
GENCAN; HEM KÜLTÜR HEM FARKINDALIK GÜNÜ
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, etkinlikte yaptığı konuşmada, organizasyonun hem Roman kültürünü tanıtmak hem de toplumsal farkındalık oluşturmak amacı taşıdığını belirtti.
Gencan, “Edirne Belediyesi olarak Roman kültürünü tanıtmak ve vatandaşlarımıza keyifli anlar yaşatmak için bu organizasyonu düzenledik. Bugün aynı zamanda eşit yurttaşlık haklarına dikkat çektiğimiz önemli bir gün. Daha adil ve eşit bir toplum için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Bu özel günde hemşehrileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gencan, Roman vatandaşların sorunlarının da unutulmaması gerektiğini vurguladı.
Çeribaşı Fikri Ocak ise Romanlar Günü’nün bu şekilde kutlanmasının önemine değinerek, Roman toplumuna verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Filiz Gencan’a teşekkür etti.
HABER: MERT SOYLU





