“MÜŞTERİ AZALDI, İŞLER DÜŞTÜ”
Edirne’nin en işlek noktalarından biri olan Saraçlar Caddesi’nde faaliyet gösteren esnafa mikrofon uzatan Edirne Gazetesi, çarşıdaki güncel sorunları yerinde dinledi. Artan maliyetler, ekonomik şartlar, otopark ve altyapı sorunları ile özellikle Ulus Pazarı’nın kapalı olmasının müşteri sayısını ciddi şekilde düşürdüğünü belirten esnaf, çarşıdaki hareketliliğin yeniden sağlanması için çözüm beklediklerini dile getirdi.
“PAZARIN KAPALI OLMASI ESNAFI ETKİLİYOR”
Saraçlar esnafından Hediye Karasungur, işlerin düşmesinde en önemli nedenlerden birinin ürün tedariki ve satışın azalması olduğunu belirterek, “Bence en büyük sorun mal açmak.” ifadelerini kullandı.
Esnaf Yusuf Çimen ise çarşı esnafının birçok sorunla karşı karşıya olduğunu dile getirerek, “Şu an çarşı esnafının en büyük sorunu başta pazar yeri. Bunun dışında yol, otopark, altyapı ve üstyapı gibi bitmek bilmeyen dertler var.” dedi.
“ESNAFIN EN BÜYÜK SORUNU EKONOMİ”
Esnaf Ufuk Göbel ise ekonomik şartların esnafın durumunu doğrudan etkilediğini belirtti.
Göbel, “Türkiye genelinde de Edirne’de de esnafın en büyük sorunu ekonomidir. Ekonomik şartlar iyi olduğu zaman esnafın durumu da iyi olur. Edirne’de bazı dönemlerde müşteri hareketliliği azalabiliyor. Her esnafın bir dönemi vardır. Biz de yaz sezonunun iyi geçmesini umut ediyoruz.” diye konuştu.
“SARAÇLAR’DA ETKİNLİK OLMALI”
Esnaf Cem Okyay ise özellikle Ulus Pazarı’nın kapalı olmasının çarşıdaki müşteri yoğunluğunu düşürdüğünü vurguladı.
Okyay, “Edirne merkezde esnafın en büyük sorunu Saraçlar Caddesi’nde Cuma Pazarı’nın şu anda kapalı olması ve müşteri potansiyelinin düşmesi. Daha önce ciddi bir insan hareketliliği vardı. Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistler de azaldı. Saraçlar Caddesi’nde daha fazla etkinlik yapılmalı ki insanlar buraya gelsin ve potansiyel müşteri oluşsun.” ifadelerini kullandı.
“CUMA PAZARI AÇILMAZSA SARAÇLAR DA ZORLANIR”
Esnaf Ahmet Ülgey ise artan pahalılığın esnafı zor durumda bıraktığını belirterek, “En büyük sorun pahalılık. Sattığımız malı yerine koymakta zorlanıyoruz. İşler de düşük. Edirne’de genel olarak Ulus Pazarı’nın kapalı olması büyük bir etken. Edirne’nin en büyük sorunu aslında işsizlik. Cuma Pazarı açılmadığı sürece Saraçlar esnafı da zorlanmaya devam eder.” dedi.
Saraçlar esnafı, hem ekonomik koşulların iyileştirilmesini hem de çarşıya hareketlilik kazandıracak adımların atılmasını beklediklerini ifade etti. HABER: HALİL ERKAN





