MERT SOYLU
Gerek otantik tadına doyum olmayan lezzeti gerekse bitip tükenmeyen faydaları ile karadut her mevsim tüketilerek vazgeçilmeyen besin grupları arasında yer alıyor. Karadut suyu içerdiği yüksek vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığı açısından çok büyük olumlu etkiler göstererek birçok sorunun çok kolay bir şekilde ortadan kalkmasını sağlıyor.
Kervansaray Hoteli köşesinde bir ay öncesine kadar meyve ve sebze satıcılığı yapan Okan Körüklü, şifa kaynağı karadut şerbetine yöneldi. Körüklü,”Meyve ve sebzeden eskisi gibi para kazanamadığımdan sektör değişikliği yaptım ” dedi.
ŞİFA KAYNAĞI KARADUT
Karadut meyvesinden taze veya kurutulmuş olarak yararlanıldığı gibi reçel, pekmez, ezme ve meyveli çay da yapılabileceğini vurgulayan Körükler, karadut suyunun faydalarının saymakla bitmeyeceğini aktardı. Karadut suyunun ve şuruplarının özellikle küçük çocuklarda boğaz ve diş etleri hastalıklarına karşı iyi geldiğini ifade eden Körükler, “Karadut meyvesi, iştah artırıcı özelliği olup idrar tutamama, baş dönmesi, kulak çınlaması, kansızlık nedeniyle uykusuzluk, sinir zayıflığı, balgam gibi rahatsızlıkların tedavi edilmesine yardımcı olur. Halsizliği ve aşırı yorgunluğu giderir. Bunların yanı sıra sindirim sistemini düzenleyici etkisi vardır. Saçların da güçlenmesini sağlar” dedi.
5 LİTRESİ 15 TL
Karadutun yaz aylarında tazesinin, kış aylarında ise şurubunun ve suyunun vatandaşlardan fazlaca ilgi gördüğünü aktaran Körükler,” ürünlerinin Balıkesir mahsulü olduğunu ve 5 litresini 15 TL’den satılıyor. Karadut suyunun halsizlik sorunuyla karşılan kişiler için de büyük önem taşımaktadır. Karadut suyu tüketildikten yaklaşık birkaç saat sonra kişideki halsizlik sorununu ortadan kaldırma özelliğini bulundurmaktadır” dedi.
Gerek otantik tadına doyum olmayan lezzeti gerekse bitip tükenmeyen faydaları ile karadut her mevsim tüketilerek vazgeçilmeyen besin grupları arasında yer alıyor. Karadut suyu içerdiği yüksek vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığı açısından çok büyük olumlu etkiler göstererek birçok sorunun çok kolay bir şekilde ortadan kalkmasını sağlıyor.
Kervansaray Hoteli köşesinde bir ay öncesine kadar meyve ve sebze satıcılığı yapan Okan Körüklü, şifa kaynağı karadut şerbetine yöneldi. Körüklü,”Meyve ve sebzeden eskisi gibi para kazanamadığımdan sektör değişikliği yaptım ” dedi.
ŞİFA KAYNAĞI KARADUT
Karadut meyvesinden taze veya kurutulmuş olarak yararlanıldığı gibi reçel, pekmez, ezme ve meyveli çay da yapılabileceğini vurgulayan Körükler, karadut suyunun faydalarının saymakla bitmeyeceğini aktardı. Karadut suyunun ve şuruplarının özellikle küçük çocuklarda boğaz ve diş etleri hastalıklarına karşı iyi geldiğini ifade eden Körükler, “Karadut meyvesi, iştah artırıcı özelliği olup idrar tutamama, baş dönmesi, kulak çınlaması, kansızlık nedeniyle uykusuzluk, sinir zayıflığı, balgam gibi rahatsızlıkların tedavi edilmesine yardımcı olur. Halsizliği ve aşırı yorgunluğu giderir. Bunların yanı sıra sindirim sistemini düzenleyici etkisi vardır. Saçların da güçlenmesini sağlar” dedi.
5 LİTRESİ 15 TL
Karadutun yaz aylarında tazesinin, kış aylarında ise şurubunun ve suyunun vatandaşlardan fazlaca ilgi gördüğünü aktaran Körükler,” ürünlerinin Balıkesir mahsulü olduğunu ve 5 litresini 15 TL’den satılıyor. Karadut suyunun halsizlik sorunuyla karşılan kişiler için de büyük önem taşımaktadır. Karadut suyu tüketildikten yaklaşık birkaç saat sonra kişideki halsizlik sorununu ortadan kaldırma özelliğini bulundurmaktadır” dedi.