Edirne’nin sakatatçıları artan zamlardan şikayetçi. Dana ciğere bir haftada 4 lira zam geldiğini belirten sakatatçılar, zammın engellenemediğini ifade etti.
Ciğere gelen zamları değerlendiren 55 yıldır sakatat satan Güngör Yanıklar;“Ciğer piyasasını Edirne’deki tava ciğerciler yönlendiriyor. Benim toptan ciğer aldığım yere gidiyor, adam fiyat veriyor. Ben kiloyla satıyorum vatandaşa. Arkadaşlar tabakla satıyor. Odalar masrafların ağır olduğunu ifade ediyor. 18-20 bin liraya dükkan kiralamasınlar. Ufak iş yapalım, ufak para kazanalım. Büyük işin büyük derdi var. Şuanda doğranmış ciğerin kilosunu 70 liraya satıyoruz. Bütün ciğer olarak da kilosunu 54 liradan veriyoruz. Tava ciğerciler ciğere zam yaptıkları için ben bana gelen müşteriler fiyat söylemeye utanıyorum. Zammı engelleyemiyorsun.”dedi.
SON BİR HAFTADA CİĞERİN KİLOSUNA 4 LİRA ZAM GELDİ
Esnaflardan Serkan Dublen ise, “ciğere talep var. Ciğerin doğranmış kilosu 70 lira. İki hafta önce 65 liraydı. Vatandaşın sakatata ilgisi ürünleri tanıyorlar ve ne alacaklarını biliyorlar. Biz de hijyeni ön planda tutuyoruz. Halkımız sakatatı seviyor, kışın da gelmesiyle ilgi arttı” dedi.
Ciğere gelen zamları değerlendiren 55 yıldır sakatat satan Güngör Yanıklar;“Ciğer piyasasını Edirne’deki tava ciğerciler yönlendiriyor. Benim toptan ciğer aldığım yere gidiyor, adam fiyat veriyor. Ben kiloyla satıyorum vatandaşa. Arkadaşlar tabakla satıyor. Odalar masrafların ağır olduğunu ifade ediyor. 18-20 bin liraya dükkan kiralamasınlar. Ufak iş yapalım, ufak para kazanalım. Büyük işin büyük derdi var. Şuanda doğranmış ciğerin kilosunu 70 liraya satıyoruz. Bütün ciğer olarak da kilosunu 54 liradan veriyoruz. Tava ciğerciler ciğere zam yaptıkları için ben bana gelen müşteriler fiyat söylemeye utanıyorum. Zammı engelleyemiyorsun.”dedi.
SON BİR HAFTADA CİĞERİN KİLOSUNA 4 LİRA ZAM GELDİ
Esnaflardan Serkan Dublen ise, “ciğere talep var. Ciğerin doğranmış kilosu 70 lira. İki hafta önce 65 liraydı. Vatandaşın sakatata ilgisi ürünleri tanıyorlar ve ne alacaklarını biliyorlar. Biz de hijyeni ön planda tutuyoruz. Halkımız sakatatı seviyor, kışın da gelmesiyle ilgi arttı” dedi.