• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
12:34
Çeltikte Zahmetli Mesai
11:21
70 YAŞINDAKİ KIRCA, 15 YILDIR ARMUT YETİŞTİRİYOR
10:39
OKUL BAHÇE GÖREVLİLERİNE ORYANTASYON EĞİTİMİ
10:16
TIR’da 57 Kilo Esrar Yakalandı
10:15
Edirnespor Görücüye Çıkıyor
09:57
Büyüknalçacı’dan Odabaşı’ya Ziyaret
09:56
Gözler İl Trafik Komisyonu'nda
09:43
Uzunköprü'de okul servisleri denetlendi
09:38
KRİPTO HESABINDAN 46 BİN 837 TL ÇALINDI
09:38
LALAPAŞA’DA 6 KİLOMETRELİK YOL YENİLENDİ
09:27
CUMHURİYET MAHALLESİ’NE KAYKAY PARKI
09:24
Çiğ süt fiyatı 5 aydır sabit, üreticinin gözü ekimde
09:23
Edirne'de sağanak etkili oluyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Son dakika… Corona virüsü nedeniyle eğitime verilen ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı
GÜNDEM
Yayınlanma: 25 Mart 2020 - 19:53
Güncelleme: 25 Mart 2020 - 20:01

Son dakika… Corona virüsü nedeniyle eğitime verilen ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı

Corona virüsüne ilişkin son gelişmeleri ele alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, alınan son tedbirleri anlatıyor... Bakan Koca okul tatilinin uzatıldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk ise okulların 30 Nisan'a kadar tatil edildiğini belirtti.

GÜNDEM
25 Mart 2020 - 19:53
Güncelleme: 25 Mart 2020 - 20:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Son dakika… Corona virüsü nedeniyle eğitime verilen ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı
Türkiye’deki corona salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yeniden bir araya geldi.

Alınan ve alınacak tedbirler üzerine konuşan bakanlar ortak açıklama yapıyor…

Bakan Koca şunları söyledi:

* 185 ülkede 8 milyara yakın insan endişe içinde. Hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var yakalanmamak. Bu hastalığa karşı irademiz var.

* Mücadeleyi organize eden güçtür devlet, uygulama size bağlıdır. Hiçbir hekim, virüsün size bulaşmasını önleyemez, bunu siz önleyebilirsiniz. Gerekli durumlarda maske takarak önleyebilirsiniz, temastan kaçarak önleyebilirsiniz.

* Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Farkında olmadığınız bir hastalığınız varsa virüs onu ortaya çıkaracak. Dikkatli olmalısınız.

* Misafir gelirse sarılmak yok. El öpmek yok. Uygulamayı tatil olarak görmeyin. Çocuklarınızın eğitimi devam ediyor. Verilen ara uzatılacak.

* Eğitime verilen ara uzatıldı. Birazdan bakan bey de değinecek.

* Unutmayın, aldığımız tedbirler kadar güçlüyüz. Bu arada kamuoyunun daha net bir bilgiyi alması için bir şey söylemek istiyorum.

* Vaka sayılarını bildirmeye uğraşıyoruz. Bundan sonraki dönemde, hem toplam hasta sayısını, test sayısını, kaybettiğimiz vaka sayısını, yoğun bakımda olan hasta sayısını, entübe olan hasta sayısını ve iyileşen hasta sayısı olmak üzere, dijital ortamda her gün güncellenerek bunu kamuoyu ile paylaşmış olacağız.

* Yoğun bakındaki 60 yaş üstü iki hasta taburcu edildi.

* Hastanelerle ilgili özellikle şüpheli olan vakalarla ilgili, o hastaları ayırıyoruz. Pandemi ile ilgili hastaların yoğun bakımları ve servisleri ayrı. Bunlara bakan sağlık ekipleri de ayrı.

* Yoğun bakımda 136 hasta bulunuyor. İlaçlarla birlikte bu hastaların tedavisine başlandı.

* 3750 kutu daha sipariş verildi. Bu arada faydasının olup olmadığını görmek istiyoruz.

* 83 milyonun test yaptırması gerekmiyor.

* Testi yaptırdığınızda negatif çıkabilir ve siz kendinizi daha özgür hissedebilirsiniz. Ama 3-5 gün sonra pozitif çıkabilir ve bir başkasına bulaştırabilirsiniz.

* Herkes bu virüsü taşıyor olduğunu ve bunu birilerine bulaştıracak gibi davranıyor olmalı. 3-5 gün sonra test tekrar pozitif çıkabilir. Bu nedenle biz 14 gün sürecini vurguluyoruz.

* Başta Çin, İran, İtalya ve Avrupa öyküsü olanlara test uygulandı. Devamında ateş, öksürük yakınması olan neredeyse herkes, solunum sıkıntısı olan herkese uygulandı.

* Dolayısıyla dün İstanbul’da bir hastanemizde kuyruklar oluştu. Bu doğru bir yaklaşım tarzı değil. Testi hekim uygun gördüğünde yaptırılabilir. Kiminle temas ettiyse o kişileri taramak istiyoruz, ancak bu şekilde yayılımını önleyebiliriz. Eğer bir semptomu varsa test yapılır.

* Hiçbir test ücret karşılığı yapılsın istemiyoruz. İzin verdiğimiz merkezlerde üniversiteler dahil olmak üzere kiti bizden olmak üzere asla vatandaşımızdan ücret almamak üzere bir gayret ve çaba içindeyiz.

* Ayrıca, maalesef bu dönemde bir takım algıları oluşturmak isteyenler az da olsa, olduğunu görüyoruz.

* Bayılan, anında kaybedilen, düşen 4-5 vaka dün servis edildi sosyal medyada. Biz bu hastalığı şöyle biliyoruz, öncelikle mevsimsel griple başlayan, sonrasında solunum sıkıntısıyla bu hastalık ilerler.

* Bu hastalık anında düşmenizle, anında kaybedilme ile anında bir ölümle sonuçlanan bir seyirle gitmiyor. Bu tip şeylere asla inanmayın. Ve bu anlamda bu algıyı oluşturmak isteyenlerle ilgili, ilgili birimler yasal çerçevede harekete geçtiler.
 

TATİL 30 NİSAN’A KADAR UZATILDI

Bakan Ziya Selçuk ise şu ifadeleri kullandı:

* Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştük.

* Uzaktan eğitme başlandı. Bu hafta test haftasıydı. Önümüzdeki hafta eğitime devam edeceğiz. Telafinin ne zaman nasıl olacağı bilim kurulunun kararlarıyla doğrudan ilgili.

* Eğitime verilen ara 30 Nisan’a kadar uzatıldı.

* Ücretli öğretmenlerle ilgili mevcut mevzuat, derse giren öğretmenlerimizin ücretini alması konusunda.

* Bizim telafi eğitimi olarak hazırlıklarını sürdürdüğümüz bütün eğitim çalışmalarında her türlü senaryoya açığız.

* Bu süre içinde de derslere ücretli öğretmenlerimizin girmesi söz konusu olacak. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmalar devam ediyor.

* Bu sınavlar konusu başından beri gündemimizde. DGS’nin nasıl yapılacağına ilişkin 3 senaryomuz var.

* Genel olarak sınavların ertelenmesi ya da ertelenmemesi bilimsel metodolojinin doğrultusunda belli olacak.

* Bunun kararını YÖK ve ÖSYM verir. Bu anlamda, bu iki kurumla da istişaremiz devam ediyor. Öğrencilerimizin sınav stresini en asgari düzeye indirecek tedbirleri alıyoruz.

* Uzaktan eğitimdeki konularla sınav olacaklarını açıklayarak bu stresi asgari düzeye indirmeye çalışıyoruz.
 

Özel kurslar da kapalı olacak. Biz eğitimi telafi ederiz, biz bunu telafi ederiz. Ama hastalığı telafi edemeyiz, konu bütün çocuklarımızın sağlığı.

* Meslek liselerimiz birçok kalemde maske gibi malzemelerin üretimini yapıyor. Çocuklarımıza verdiğimiz mesajlara biraz daha dikkat edersek, biz bu süreci atlatırız.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çeltikte Zahmetli Mesai
Çeltikte Zahmetli Mesai
70 YAŞINDAKİ KIRCA, 15 YILDIR ARMUT YETİŞTİRİYOR
70 YAŞINDAKİ KIRCA, 15 YILDIR ARMUT YETİŞTİRİYOR
OKUL BAHÇE GÖREVLİLERİNE ORYANTASYON EĞİTİMİ
OKUL BAHÇE GÖREVLİLERİNE ORYANTASYON EĞİTİMİ
TIR’da 57 Kilo Esrar Yakalandı
TIR’da 57 Kilo Esrar Yakalandı
ilan.gov.tr
Son Haberler
Çeltikte Zahmetli Mesai
Çeltikte Zahmetli Mesai
70 YAŞINDAKİ KIRCA, 15 YILDIR ARMUT YETİŞTİRİYOR
70 YAŞINDAKİ KIRCA, 15 YILDIR ARMUT YETİŞTİRİYOR
OKUL BAHÇE GÖREVLİLERİNE ORYANTASYON EĞİTİMİ
OKUL BAHÇE GÖREVLİLERİNE ORYANTASYON EĞİTİMİ
TIR’da 57 Kilo Esrar Yakalandı
TIR’da 57 Kilo Esrar Yakalandı
Edirnespor Görücüye Çıkıyor
Edirnespor Görücüye Çıkıyor
SU VE ATIK SU ÜCRETLERİNE YÜZDE 50 İNDİRİM"
SU VE ATIK SU ÜCRETLERİNE YÜZDE 50 İNDİRİM"

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.