• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:32
CANDAN YÜCEER YENİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
16:31
TARIM VE GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR
14:19
Bulgarın Cebi de Fiyatlara Dayanamadı
13:12
GENCAN, ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİYLE BULUŞTU
12:46
YAPAY ZEKANIN FIRSATLARI VE RİSKLERİ EDİRNE’DE KONUŞULDU
12:42
Edirne'de 19 düzensiz göçmen yakalandı
12:39
AYHAN’DAN MÜFTÜLÜĞE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
11:53
TRAKYA GAZETECİLER DERNEĞİ’NDEN MESLEKTAŞLARA DAYANIŞMA KAHVALTISI
11:47
LALAPAŞA FOLKLOR EKİBİ MİLAS'TA SAHNE ALDI
11:45
HADİSLER RESİMLERLE HAYAT BULDU
11:44
GENCAN, EMEKLİLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU
11:11
Baba ile oğlu arasındaki tartışma yaralanmayla sonuçlandı
11:10
Motosikletli kurye kaza yaptı
10:59
Trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
10:00
İbrahim Cihan’ın Acı Günü
09:55
GENCAN, KOOPERATİF TEMSİLCİLERİNİ AĞIRLADI
09:52
KAYMAKAM GÜZEL'DEN KOCAHIDIR'A ZİYARET
09:49
ÇOCUKLAR ATÖLYELERDE BULUŞUYOR
09:45
MURADİYE MEVLEVİHANESİ’NDE 100 YIL SONRA GÖNÜL SOHBETLERİ
09:44
Edirne Valisi Sezer, Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret etti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. SÜLOĞLU'NDA KURTULUŞUN 100.YIL COŞKUSU
GÜNDEM
Yayınlanma: 24 Kasım 2022 - 00:50

SÜLOĞLU'NDA KURTULUŞUN 100.YIL COŞKUSU

GÜNDEM
24 Kasım 2022 - 00:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SÜLOĞLU’NDA KURTULUŞUN 100.YIL COŞKUSU
Edirne’nin Süloğlu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü halkın yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.
Süloğlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılına özel hazırlanan programda Bursa’dan gelen kılıç kalkan ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Program kapsamında Edirne Belediye Bandosu Konseri, Gürkan Güzelharcan tarafından Zeybek gösterisi, halk oyunları gösterisi gerçekleşti. Kurtuluşa özel düzenlenen yarışmalardaki öğrencilere ödülleri verildi.
Kurtuluş konuşması yapan Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran; “Dağlarda tek tek ateşler yanıyordu. Ve yıldızlar öyle ışıltılı ve ferahtı ki Şayak kalpaklı adam nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden güzel rahat günlere inanıyordu. Sarışın bir kurda benziyordu mavi gözleri, Çakmak çakmaktı, yürüdü uçurumun başına kadar eğildi, durdu. Bıraksalar ince uzun bacaklarının üzerinde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe ‘den Afyon’ a atlayacak gibiydi. Osmanlı imparatorluğu; Balkan ve 1.Dünya savaşından yenik çıkmış, bunu fırsat bilen emperyalist ve faşist devletler saldırmaya başlamışlardı. Ermeniler, Fransızlar, Yunanlılar, İngilizler ve Amerikalılar; kimisi cephede kimisi masa başında ülkemizi paylaşıyorlardı. O zaman Osmanlı imparatorluğunun bir subayı olan Mustafa Kemal 16 Mayıs 1919 da Bandırma Vapuru ile Samsuna yola çıktı. Ülkemizi parçalamaya gelen gemilerin arasından geçerken geldikleri gibi gidecekler diyordu. Ve 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıktı. Samsun da Özgürlük ateşini yaktı ve Erzurum’da, Sivas’ta, Amasya’da yapmış olduğu kongrelerle birlikte topyekûn yedi düvene karşı ya istiklal ya ölüm mücadelesini başlattı. Bugün burada rahat yaşayabiliyorsak, çocuklarımız rahatça okula gidebiliyorsa, okulda kalemlerini bırakarak cepheye koşan; daha bıyıkları bile terlememiş; o zamanın öğrencilerine borçluyuz. Burada bugün bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak, hürsek, özgürsek, eli öpülesi analarımızın ve bacılarımızın sayesindedir. Düşünün; bir oğlunun öldüğünü bile bile ikinci oğlunu da ellerini kınalayarak cepheye gönderen bir anayı düşünün! Yiyeceğini içeceğini hatta çocuğunun üzerindeki hırkayı çıkararak; mermiler ıslanmasın diye saran analarımıza, bacılarımıza borçluyuz bu vatanı! İyi bak bu topraklara! Bugün burada başımız dik, malımıza, canımıza ve geçmişimize sahip çıkabiliyorsak; 2 dakika sonra öleceğini bile bile düşmanla kanının son damlasına kadar savaşan Türk Silahlı Kuvvetlerine borçluyuz. İyi bakın bu topraklara! Askeri dehasını kullanan Mustafa Kemal Atatürk yapmış olduğu devrim ve inkılâplarla, kılık kıyafet devrimiyle, kadınlara seçme seçilme hakkının verilmesiyle birlikte birçok atılımlar yapmıştır. Fabrikalar kurması, demiryolları ve karayolu ağıları, maden işletmeleri ile ne kadar büyük bir devlet adamı olduğunu da göstermiştir. Oysa isteseydi, arkadaşlarının tekliflerini dinleseydi, o bir kral, o bir imparator olabilirdi. AMA O Türk Milletinin özgürce yaşayabileceği, bu Cumhuriyeti biz kurduk onu yüceltecek ve yaşatacak sizlersiniz diyebilen bir karaktere ve düşünceye sahipti. ey büyük atam Kurmuş olduğun bu Cumhuriyete hep bağlı kalacağımıza, senin İlke ve inkılaplarınla yaşayacağımıza, bu gök kubbe var olduğu sürece ezanı susturmayacağımıza, bayrağımızı indirtmeyeceğimize, bu can bu bedende olduğu sürece Cumhuriyetimize bağlı kalacağımıza namus ve şerefimiz üzerine yemin ederim. Ne mutlu türküm diyene” dedi.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CANDAN YÜCEER YENİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
CANDAN YÜCEER YENİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
TARIM VE GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR
TARIM VE GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR
Bulgarın Cebi de Fiyatlara Dayanamadı
Bulgarın Cebi de Fiyatlara Dayanamadı
GENCAN, ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİYLE BULUŞTU
GENCAN, ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİYLE BULUŞTU
ilan.gov.tr
Son Haberler
CANDAN YÜCEER YENİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
CANDAN YÜCEER YENİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
TARIM VE GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR
TARIM VE GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR
Bulgarın Cebi de Fiyatlara Dayanamadı
Bulgarın Cebi de Fiyatlara Dayanamadı
GENCAN, ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİYLE BULUŞTU
GENCAN, ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİYLE BULUŞTU
YAPAY ZEKANIN FIRSATLARI VE RİSKLERİ EDİRNE’DE KONUŞULDU
YAPAY ZEKANIN FIRSATLARI VE RİSKLERİ EDİRNE’DE KONUŞULDU
SAL’DA HAFTAYA BAKIŞ
SAL’DA HAFTAYA BAKIŞ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.