Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsamında Atatürk Anıtı önünde alternatif tören düzenlendi.Saygı Duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasının ardından CHP Edirne Bakan Vekili günün anlam ve önemini belirten konuma yaptı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan CHP İl Başkan Vekili Savaş Üner, “Bugün, milletimizin kaderini değiştiren, bir ulusun yeniden ayağa kalktığı büyük bir tarihin yıldönümündeyiz. 19 Mayıs 1919, sadece bir takvim yaprağı değil, aynı zamanda bağımsızlık ateşinin yandığı, esarete karşı başkaldırının başladığı gündür.”
Atatürk Anıtı önündeki törene, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Edirne İl Başkan Vekili Savaş Üner, Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Edirne Milletvekilli Ahmet Baran Yazgan, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ile kadın ve gençlik kolları yönetimleri ile parti üyeleri katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan CHP İl Başkan Vekili Savaş Üner, “Bugün, milletimizin kaderini değiştiren, bir ulusun yeniden ayağa kalktığı büyük bir tarihin yıldönümündeyiz. 19 Mayıs 1919, sadece bir takvim yaprağı değil, aynı zamanda bağımsızlık ateşinin yandığı, esarete karşı başkaldırının başladığı gündür. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesi, halk egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı onurlu yürüyüşün ilk adımıdır.
19 Mayıs; umudun yeniden filizlendiği, milletimizin “Ya istiklal ya ölüm!” diyerek ayağa kalktığı gündür. Ve bu kutlu gün, Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Çünkü O, bu ülkenin geleceğini gençlerin vicdanına, aklına ve yüreğine emanet etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 19 Mayıs ruhunun sadece geçmişin bir hatırası değil, geleceğe ışık tutan bir pusula olduğuna inanıyoruz. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu tüm zorluklara, ekonomik sıkıntılara, adalet arayışına ve demokrasi mücadelesine rağmen, bizler Atatürk’ün izinden yürümekten bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Gençlerimiz; sizler bu ülkenin umudusunuz. Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözü, sadece bir inanç değil, aynı zamanda bir görevdir. Bu görev; bilimden sanata, üretimden yönetime kadar her alanda daha aydınlık, daha adil ve daha özgür bir Türkiye’yi birlikte inşa etmektir.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Atatürk ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle, bu ülkenin gençleriyle omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki; 19 Mayıs sadece bir başlangıçtı. Ve o yürüyüş, bu topraklarda tam bağımsız, laik, demokratik bir Türkiye’yi sonsuza dek yaşatma kararlılığıyla devam etmektedir.19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!”
HABER: MERT SOYLU





