Edirne Pazarcılar Manavlar ve Seyyar Satıcılar Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Şeref Hasır, pazardaki fiyatlara ve Pazartesi pazarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Meyve fiyatlarının uygun seviyelerde olduğunu belirten Hasır, mandalina ve portakalın 30 TL’den, elmanın ise 40 TL ile 60 TL arasında değişen fiyatlarla satıldığını söyledi.
Sebze fiyatlarına da değinen Hasır, özellikle biber, patlıcan ve salatalıkta artış yaşandığını ifade ederek, “Antalya tarafında yaşanan felaketler nedeniyle fiyatlar bir miktar yükseldi. Ancak domates uygun, 40 TL ile 50 TL arasında satılıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte 15-20 gün içerisinde sebze fiyatlarında düşüş bekliyoruz” dedi.
Bir süre kapanacağı yönünde söylentiler çıkan Pazartesi pazarının iki hafta önce yeniden kurulmaya başlandığını hatırlatan Hasır, pazarın kentte hem esnaf hem de vatandaş için önemli bir alışveriş noktası olduğunu vurguladı. Pazartesi günleri kurulan pazarın özellikle mahalle sakinleri tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Hasır, taze ve uygun fiyatlı ürünlerin doğrudan üretici ve esnaftan temin edilebildiğini ifade etti.
Hasır, “Bundan sonra her pazartesi günü buradayız. Tüm vatandaşlarımızı pazar alışverişine bekliyoruz. Pazardaki tazelik ve ucuzluğu hiçbir yerde bulamazlar. Bu nedenle pazarları tercih etsinler” çağrısında bulundu. HABER:HALİL ERKAN





