• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
17:00
Tarım arazilerine yayılan yangın söndürüldü
16:34
Kosova Heyetinden EDESOB’a Ziyaret
15:53
Sahil köyü renklendi
15:38
Buğday hasadı başladı
15:30
"Çeribaşı" kirazının hasadı başladı
15:19
İYİ Parti’den Oy Kullanma Tartışmasına Sert Tepki
15:06
Kırkpınar’da Ulaşım Güvencesi Serhad Birlik
14:48
Kıyık Caddesi’nde Refüjler Yenileniyor: Vatandaşın Görüşü Alındı, Ortak Noktada Buluşuldu
13:43
62 yaşında mezun oldu
12:16
Ayçiçeği tarlaları görsel şölen sunuyor
12:15
Trakya heyeti Romanya'da iş birliği fırsatlarını değerlendirdi
10:39
Subaşı’nda Tecrübeli Transferler
10:33
Motosikletten düşen sürücü kaldırıldığı hastanede öldü
10:22
Ormanlık alanda erkek cesedi bulundu
10:08
ÇOCUK MECLİSİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ: YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
10:06
Yeni Yönetim Belli Oldu
09:57
Edirne’ye 380 Milyon TL’lik Doğal Gaz Yatırımı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. TEKNOPARK'a KOSGEB desteği
GÜNDEM
Yayınlanma: 30 Ocak 2025 - 12:53

TEKNOPARK'a KOSGEB desteği

GÜNDEM
30 Ocak 2025 - 12:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TEKNOPARK’a KOSGEB desteği
 Trakya Üniversitesi (TÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Trakya TEKNOPARK'ta şirket kuran girişimciler KOSGEB desteğiyle "kulak temizlik kiti" üretti.

TÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alkin Çolak ve Yüksek Farmasötik Kimya Uzmanı Ümit Demir, Trakya TEKNOPARK'ta kurdukları şirkette "dış kulak yolu temizlik kiti" projesi hazırladı.

Proje, KOSGEB'in Araştırma ve Geliştirme, İnovasyon Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Yıkama aparatı ve kulak kiri çözücü içeriğinden oluşan kit, Türk Patent ve Marka Kurumundan (TÜRKPATENT) patent aldı.

Eczanelerde ve internet üzerinden satılan yerli üretim kulak temizleme kitinin yurt dışında da satılması hedefleniyor.

- "Tek girişimde bu kiri temizliyor"

Prof. Dr. Çolak, AA muhabirine, hastaların zaman zaman kulak tıkanıklığı ve işitme kaybı ile ilgili sorunlarla karşılaştığını söyledi.

Kulak kiri nedeniyle işitme kaybı yaşandığını belirten Çolak, "Kiri temizlemek için kulak burun boğaz hekimleri damla veriyor ve bir hafta sonra hastaneye geldiğinizde o kirini temizlemekle ilgili bir girişimde daha bulunuyorlar. Bu uzun bir süre ve iki defa hastaneye gelmenize neden oluyor. Bizim hazırladığımız ürün tek hamlede tek girişimde bu kiri temizliyor tekrar bir hastane başvurusuna gerek kalmıyor." dedi.

Çolak, kulak temizliği için kullanılan ucu pamuklu çubukların kulak sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Kulak çubuğu ile temizlik yapmanın toplumda süregelen bir yanlış olduğunu anlatan Çolak, "Kulak çubuğuyla temizlemeye çalışmak kiri daha da ileri itip temizlemeyi zorlaştırır ve kulak zarına zarar verebilirsiniz. Bizim geliştirdiğimiz üründe kulağın hasar görme riski oldukça az ve güvenli tedavi sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Çolak, talep edildiği taktirde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kullanmak üzere temizlik kitinden hibe verebileceklerini kaydetti.

- Hasta yükünü azaltmayı hedefliyor

Farmasötik Kimya Uzmanı Demir de Sosyal Güvenlik Kurumunun üzerinde kulak kiri nedeniyle ciddi bir hasta yükünün olduğuna değindi.

Kulak kiri tedavisinin hekimlerin iş gücü ve zaman kaybına neden olduğunu dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Kulağınızda oluşan kir duyma debinizi ciddi derecede azalttığı için günlük aktivitelerinizi sağlıklı şekilde yapmanıza ve sağlıklı iletişim kurmanıza ciddi bir engel teşkil eden hastalıktır. Bu kapsamda geliştirmiş olduğumuz ürün hekimlerin klasik tedavi prosedürlerine destek sağlayacak hekimlerin tedavi protokollerini güçlendirecek etkin bir ürün.

Hastalar klasik tedavi yöntemi için hekime başvurdukları zaman hekimler buşon (kulak kiri) yumuşatıcı damlalarla önce buşonu yumuşatmaya ardından da tekrar kontrol muayenelerine çağırarak kulak kirini temizliyor. Bu hekime ve hastaya ciddi bir iş gücü oluşturmaktadır."

Demir, geliştirdikleri kulak temizlik kitiyle doktor ve hastanelerin iş gücünü ortadan kaldırmayı da amaçladıklarını vurguladı.

Geliştirdikleri temizleme kitinin tek uygulamayla kulağı temizlediğini anlatan Demir, "Tamamen yerli ve milli imkanlarla ürettiğimiz bir ürün. Hastalar bu ürünü düzenli kullandıklarında kulak kiri oluşumunun önüne geçerek hastalığı kontrol altına alınmasını sağlıyor." diye konuştu.

Demir, eczanelerde ve internet üzerinden satışına başlanan kulak temizlik kitini yurtdışında da satmak için çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi. AA

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tarım arazilerine yayılan yangın söndürüldü
Tarım arazilerine yayılan yangın söndürüldü
Kosova Heyetinden EDESOB’a Ziyaret
Kosova Heyetinden EDESOB’a Ziyaret
Sahil köyü renklendi
Sahil köyü renklendi
Buğday hasadı başladı
Buğday hasadı başladı
ilan.gov.tr
Son Haberler
Tarım arazilerine yayılan yangın söndürüldü
Tarım arazilerine yayılan yangın söndürüldü
Kosova Heyetinden EDESOB’a Ziyaret
Kosova Heyetinden EDESOB’a Ziyaret
Sahil köyü renklendi
Sahil köyü renklendi
Buğday hasadı başladı
Buğday hasadı başladı
"Çeribaşı" kirazının hasadı başladı
MEGA'DAN DEFANSA TAKVİYE
MEGA'DAN DEFANSA TAKVİYE

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.