• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
17:32
AK Parti Teşkilatından “Terörsüz Türkiye” Mesajı
17:20
SINIR KAPILARINDA YOLCU REKORU KIRILDI
17:09
2 bin dekar anız alan zarar gördü
16:35
Ayşekadın’a otopark
16:34
Tarihe Dokunuş
16:30
Aksal Duyurdu: Sağlık Kadrosu Güçleniyor
16:15
Lalapaşa’da İlk Kez “Lalapaşalılar Günü” Kutlanacak
15:11
“FETÖ’nün Balkanlar’daki eğitim tuzağı ve Türkiye’nin müdahalesi”
14:45
Ediz Ün: "Yumurta Krizi Derinleşiyor: 8 Yılın En Kötüsü”
14:26
BAŞKAN AKIN’DAN, 15 TEMMUZ MESAJI
13:05
Öztrakya AŞ’den Edirneli Başpehlivanlara tam altın ödülü
12:00
İMARDA DİJİTAL DÖNEM BAŞLIYOR
11:48
“15 Temmuz” konulu fotoğraf sergisi açılacak
09:48
Bayazıt, Tunca Nehri’nde incelemede bulundu
09:02
4 itfaiye eri yaralandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. TIBBİ SARF MALZEME SIKINTISI KAPIDA
GÜNDEM
Yayınlanma: 22 Kasım 2020 - 22:30

TIBBİ SARF MALZEME SIKINTISI KAPIDA

GÜNDEM
22 Kasım 2020 - 22:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TIBBİ SARF MALZEME SIKINTISI KAPIDA
Pandemi sürecini değerlendiren Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Uğur Cengiz Çakır; “Covid dediğimiz hastalığı doktorlardan daha önce biliyoruz.  Meslek ve akademisyen hoca anlamında daha tecrübeliyiz fakat ülkenin ekonomik şartlarından dolayı önümüzdeki günlerde sarf malzeme sıkıntısı ile karşı karşıya kalacağız” dedi.
Koronavirüsün başlaması ile birlikte yaşadıkları sıkıntıları ve önlemleri açıklayan Başkan  Çakır “Mart ayı döneminde Covid-19 vakaları çıkmaya başladıktan sonra ilk açıklanan genelgede veteriner hekimlere sokağa çıkma yasağı uygulandı. Ama orada bizim merkez konseyimiz, bölge odalarımızın baskıları ve görüşmeleri sayesinde veteriner hekimler sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Çünkü bizim uğraştığımız materyal canlı. Buna da sokağa çıkma yasağı engel olacağı için bizim görevimizin her daim devam etmesi hususunda karara varıldı. En son açıklanan kararda veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri yine tam zamanlı olarak faaliyet gösterecek. İlk dönemlerde sıkıntı yaşadık ama şu an bir sıkıntı yok. Covid dediğimiz hastalığı doktorlardan daha önce biliyoruz.  Meslek ve akademisyen hoca anlamında daha tecrübeliyiz. Önlemleri daha ön planda tutuyoruz.  Göreve geldiğimizde bütün üyelere maske gönderiminde bulunduk. Herkese elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Bölgesel karantinalar oldu. Orada da mesela üst makamlarla iletişime geçerek onların muaf tutulmasını sağladık. Bu anlamda bizi tabi ki yoruyor”diye kaydetti.
HAYVAN KLİNİKLERİNDE RANDEVULU SİSTEM
Havan kliniklerinde randevulu sitemle çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Uğur Cengiz Çakır ;“Kliniklerimizde hasta kabulüyle ilgili özellikle pet kliniklerine randevulu sistem tavsiyelerinde bulunduk. Hasta yakınlarının en fazla 1 kişi olmasına özen gösterdik. Çünkü klinikler ufak ortamlar. Sosyal mesafeye uyulmuyor. Bunlara dikkat ettik”dedi.
SARF MALZEME ENDİŞESİ
Sarf malzeme sıkıntısının yaşanacağını ifade eden Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Uğur Cengiz Çakır;”Yarın öbür gün bizi sıkıntıya sokacak konulardan bir tanesi kullandığımız malzemelerin tedariki olacak. Şu an ülkenin bulunduğu ekonomik durumundan dolayı tedarikte sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyoruz. Kullandığımız eldivenlerin fiyatı 3-4 katına çıktı. Bu da bizi ister istemez zora sokacak”dedi.
ÜRETİCİ YEM ZAMMI MAĞDURU
 Üreticinin yem artan yem fiyatlarından dolayız zor günler yaşadığını aktaran Çakır; “ Köydeki yetiştiriciler için konuşuyorum. Onların da yem maliyetleri şu an çok kontrolsüz bir şekilde gittiği için çok yakınıyorlar. Yem maliyetlerini kısıtlama konusunda bakanlığın ve serbest piyasanın kontrol altına alması gerekiyor. Zam üstüne zam olmaz. Sebebi sorulunca dolar diyorlar ama dolar düştüğü zaman yem fiyatlarında gerileme olmuyor. Bunu da kontrolsüzlük olarak görüyoruz. Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz. Sonuçlarına hepimiz katlanırız. Bölgemizdeki hayvan sayısını etkiler. Yetiştiriciler bu işi devam ettirmezler. Sonuçlarına biz katlanırız”şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti Teşkilatından “Terörsüz Türkiye” Mesajı
AK Parti Teşkilatından “Terörsüz Türkiye” Mesajı
 SINIR KAPILARINDA YOLCU REKORU KIRILDI
SINIR KAPILARINDA YOLCU REKORU KIRILDI
 2 bin dekar anız alan zarar gördü
2 bin dekar anız alan zarar gördü
Ayşekadın’a otopark
Ayşekadın’a otopark
ilan.gov.tr
Son Haberler
AK Parti Teşkilatından “Terörsüz Türkiye” Mesajı
AK Parti Teşkilatından “Terörsüz Türkiye” Mesajı
 SINIR KAPILARINDA YOLCU REKORU KIRILDI
SINIR KAPILARINDA YOLCU REKORU KIRILDI
 2 bin dekar anız alan zarar gördü
2 bin dekar anız alan zarar gördü
Ayşekadın’a otopark
Ayşekadın’a otopark
Tarihe Dokunuş
Tarihe Dokunuş
KURAKLIK ÜRETİCİYİ ENDİŞELENDİRİYOR
KURAKLIK ÜRETİCİYİ ENDİŞELENDİRİYOR

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.