• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:54
GENCAN, AYŞE KULİN İLE KİTAP GÜNLERİ’NDE BULUŞTU
16:49
EDİRNE EMNİYET MÜDÜRÜ AYHAN’DAN BAŞARILI PERSONELE BELGE
16:42
 Gençlerden tarıma yönelik İHA projesi
16:42
KAYMAKAM ODABAŞI’NDAN KÖY ZİYARETİ
16:35
GENCAN KADIN HAKLARI PANELİNE KATILDI
15:14
SARAÇLAR CADDESİ’NDE HAFTA SONU YOĞUNLUĞU
15:12
TURŞU KURMAK CEP YAKIYOR!
15:09
HAMSİ CEP YAKTI, PALAMUT ŞAŞIRTTI
15:08
18 düzensiz göçmen yakalandı
14:49
Yıldırımın çarptığı anne ile kızı yaralandı
11:43
Edirne'deki Ortodoks kilisesinde ayin düzenlendi
10:47
1813 yılına tarihlenen tarihi kitabe bulundu
10:07
UMRE YOLCULARI BİLGİLENDİRİLDİ
10:00
2 MİLYARLIK YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU
09:57
Edirne'de Deveci armudu hasadı
09:50
LALAPAŞASPOR DAYANIŞMA GECESİNDE BULUŞTU
09:46
EDİRNE BELEDİYESİNDEN DİJİTAL TEBLİGAT HAMLESİ
09:45
SOGREEN PROJESİ İÇİN SAHADA İNCELEME YAPILDI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. TOBB'tan ortak açıklama
GÜNDEM
Yayınlanma: 20 Temmuz 2016 - 08:45
Güncelleme: 20 Temmuz 2016 - 09:26

TOBB'tan ortak açıklama

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'ne bağlı 81 ilde oda ve borsa başkanları eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM
20 Temmuz 2016 - 08:45
Güncelleme: 20 Temmuz 2016 - 09:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TOBB'tan ortak açıklama
Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetimi Kemal Usta - Bahri Bey’de yaptığı basın toplantısında darbe girişimi için “Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur” denildi.

ETB Başkanı Özay Öztürk 81 ilde eş zamanlı yapılan metni okuyarak, “15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır.Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, Birliğimiz ve Oda-Borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk.Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur.Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır.Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir.Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz.Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz” şeklinde oldu.

 

“TSK'NIN ŞEREFLİ MENSUPLARINA, GÖNÜL DOLUSU TEŞEKKÜR”

Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerine ve TSK'nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür dileklerinde bulunan Öztürk, “Onlara minnettarız.Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz.Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz.Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz.Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz.Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır” dedi.

 

"HÂKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR"

Milletin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah'ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduklarını kaydeden Öztürk, “Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık.Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz.Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız.Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur.Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz.İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz.Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz.Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz.Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız.Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim.Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz.Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız.Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmazsın” ifadelerine yer verdi. 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
GENCAN, AYŞE KULİN İLE KİTAP GÜNLERİ’NDE BULUŞTU
GENCAN, AYŞE KULİN İLE KİTAP GÜNLERİ’NDE BULUŞTU
EDİRNE EMNİYET MÜDÜRÜ AYHAN’DAN BAŞARILI PERSONELE BELGE
EDİRNE EMNİYET MÜDÜRÜ AYHAN’DAN BAŞARILI PERSONELE BELGE
 Gençlerden tarıma yönelik İHA projesi
 Gençlerden tarıma yönelik İHA projesi
KAYMAKAM ODABAŞI’NDAN KÖY ZİYARETİ
KAYMAKAM ODABAŞI’NDAN KÖY ZİYARETİ
ilan.gov.tr
Son Haberler
GENCAN, AYŞE KULİN İLE KİTAP GÜNLERİ’NDE BULUŞTU
GENCAN, AYŞE KULİN İLE KİTAP GÜNLERİ’NDE BULUŞTU
EDİRNE EMNİYET MÜDÜRÜ AYHAN’DAN BAŞARILI PERSONELE BELGE
EDİRNE EMNİYET MÜDÜRÜ AYHAN’DAN BAŞARILI PERSONELE BELGE
 Gençlerden tarıma yönelik İHA projesi
 Gençlerden tarıma yönelik İHA projesi
KAYMAKAM ODABAŞI’NDAN KÖY ZİYARETİ
KAYMAKAM ODABAŞI’NDAN KÖY ZİYARETİ
GENCAN KADIN HAKLARI PANELİNE KATILDI
GENCAN KADIN HAKLARI PANELİNE KATILDI
Demokrasi yürüyüşü
Demokrasi yürüyüşü

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.