İl Genel Meclisi Haziran Ayı 3. Toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu’nun başkanlığında toplandı. Çiğdem Gegeoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu Raporu Cengiz Posta tarafından okundu.
Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu Başkanı Cengiz Posta, “AFAD İl Müdürlüğü’nde 3 adet arama kurtarma aracı, 5 adet 4x4 kamyonet, bir adet 4x2 kamyonet, bir adet kamyonet, bir adet dorse ve bir adet 8x8 arazi aracı bulunuyor” dedi.
TOPLUMUN DA EĞİTİLMESİ, BİLİNÇLENDİRİLMESİ LAZIM
Posta’dan sonra söz alan Uzunköprü İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Üstün, “Depremin olduğu sabah buradan her şeyimizi alıp İskenderun’a gittik. Her şey mevcut ama AFAD ile ilgili sadece personel yetmez. Toplumun da eğitilmesi, bilinçlendirilmesi lazım. Bizim bölgemizde gönüllüler üzerinden özellikle bir eğitim seferberliği yapılması lazım. Çünkü olası bir depremde İstanbul’a en yakın bölgelerden biri burasıdır. İlk müdahalenin yapılacağı yer burasıdır. Bu konuda toplumun eğitilmesi lazım” dedi.
TEKİRDAĞ DEPREM BÖLGESİ
AFAD Bölge Müdürlüğü Tekirdağ’da ama Tekirdağ, deprem bölgesi olan bir yer. AFAD’ın bölge olarak İstanbul depremi ile ilgili nasıl bir eylem planı varsa vatandaşlarla paylaşması gerektiğini ifade eden İl Genel Meclis Üyesi Kutay Özkese, “ Öyle bir şey yaşandığında vatandaşın bunun bilincinde olması gerekir. Okullarda eğitimin başlaması lazım. Özellikle lise çağındaki gençlerimizin fiziksel olarak daha gelişmişlikleri olduğu için olası bir gönüllük ihtiyacında müdahaleleri daha farklı olabilir” diye konuştu.
HABER: MERT SOYLU





