• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:45
Asfalt Kazıma Çalışmaları Başlıyor
16:36
Dünya Sanat Günü kapsamında sergi düzenlendi
16:11
Ulaşımda Kriz Derinleşiyor
15:51
Sarıcapaşa'da Korkunç Kaza
15:14
Edirne’nin Sarı Gelini Tarlaları Altın Rengine Bürüdü
14:52
KARPUZ VE KAVUN TEZGAHLARDA
14:25
İsrail'in Filistinli esirlere yönelik "idam yasası"na tepki
14:25
Toplu taşıma için ‘yolcu başına destek’ geliyor
14:02
Karaağaç Ardaspor Kupasına Kavuştu
12:46
Edirne’de Şüpheli Ölüm Camdan Düşen Kişi Hayatını Kaybetti
12:43
25. EDİRNE TARIM, HAYVANCILIK, SANAYİ, TİCARET, OTOMOTİV VE GIDA FUARI BAŞLIYOR
11:39
EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN SİVRİSİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI
11:37
İpsala’da Hizmet Atağı Sürüyor
11:17
Türkiye’nin En İyileri Edirne’de Yarışacak
11:16
54 Gol, 3 Şampiyonluk
11:13
Tekin:Meclis ve yargı güçlendirilmeli
10:48
Cüzdan sahibine ulaştırıldı
10:43
Edirne’de Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi Kuruldu
10:36
Gaytancıoğlu’ndan Tarımda Acil Destek Çağrısı
10:31
ÜRETİCİLER İÇİN SON TARİH 24 NİSAN
10:28
Edirnespor’dan Taraftarına Veda Galibiyeti
10:09
Başlama vuruşunu Vali Sezer yaptı
10:02
Kalıpları Yıkan Kadın Usta
10:01
Edirne’ye Taekwondo da Bronz Madalya
10:00
"Zimmet" Suçundan Tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. UNUTULMADI UNUTULMAYACAK
GÜNDEM
Yayınlanma: 15 Nisan 2025 - 15:56

UNUTULMADI UNUTULMAYACAK

GÜNDEM
15 Nisan 2025 - 15:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
UNUTULMADI UNUTULMAYACAK

Edirne’nin Turizm Elçisi, kentin tanıtımı için unutulmaz izler bırakan merhum Bahri Dinar, vefatının birinci yıl dönümüne sayılı günler kala kentin bir çok noktasından bilbordlara konulan fotoğraflarla anılmaya başladı. Turizm haftası bu yıl buruk başladı. Edirne Tava Ciğeri ile kenti dünyaya tanıtan, yıllarca  turizm elçiliği yapan Bahri Dinar, hiçbir zaman unutulmadı ve umulmayacağını ifade eden Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan Imrak, “Turizm Haftası’nı onun ruhuna uygun şekilde, her yıl biraz daha geliştirerek sürdüreceğiz. Bahri abinin en çok söylediği şeyi biz de söylüyoruz: Onu unutmayacağız, unutturmayacağız.” Dedi.

Merhum Bahri Dinar için 19 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’de anma programı düzenlenecek. Edirne halkına açık olacak programda, Dinar’ın kente kattıkları bir kez daha hatırlanacağını açıklayan Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan Imrak; “Aynı günün akşamında, akşam namazı sonrasında Bahri Dinar’ın kurduğu ve uzun yıllar işlettiği Ciğerci Bahri Bey’de mevlid-i şerif okunacak.” Dedi.

Imrak;  “Geçen sene bu zamanlar Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde açılışı Bahri abiyle birlikte yapmıştık. Edirne’ye gönül veren bir isimdi. Yaptığı her işte turizmi, Edirne’yi ve ciğerimizi anlatırdı. Bu yıl aynı coşkuyu maalesef onun yokluğunda yaşıyoruz. Açılıştan sadece dört gün sonra vefat etti. Bu yüzden bu haftanın anlamı bizim için bam başkaydı.

Bizim onunla bağımız sadece mesleki değildi. Hayatımızın her alanına dokunmuş bir insandı. Ondan çok şey öğrendik. Şimdi onun çizdiği yolda devam edeceğiz. Turizm Haftası’nı onun ruhuna uygun şekilde, her yıl biraz daha geliştirerek sürdüreceğiz. Bahri abinin en çok söylediği şeyi biz de söylüyoruz: Onu unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu konuda biz sadece bir talepte bulunduk. Sağ olsunlar bize hemen dönüş yaptılar. Hem tasarımda hem baskı sürecinde çok yardımcı oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle bu çalışmanın koordinasyonunu sağlayan Bahri abimizin ailesine de minnettarız.

Merhum Bahri Dinar için 19 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’de anma programı düzenlenecek. Edirne halkına açık olacak programda, Dinar’ın kente kattıkları bir kez daha hatırlatılacak. Aynı günün akşamında, akşam namazı sonrasında Bahri Dinar’ın kurduğu ve uzun yıllar işlettiği Ciğerci Bahri Bey’de mevlid-i şerif okunacak.

Bahri abi bu şehre geldi ve geçti ama ardında silinmez izler bıraktı. Bizler de bu izleri yaşatmaya devam edeceğiz. Allah razı olsun ondan” diyerek hüzünlü bir şekilde sözlerini tamamladı”

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Asfalt Kazıma Çalışmaları Başlıyor
Asfalt Kazıma Çalışmaları Başlıyor
Dünya Sanat Günü kapsamında sergi düzenlendi
Dünya Sanat Günü kapsamında sergi düzenlendi
Ulaşımda Kriz Derinleşiyor
Ulaşımda Kriz Derinleşiyor
Sarıcapaşa'da Korkunç Kaza
Sarıcapaşa'da Korkunç Kaza
ilan.gov.tr
Son Haberler
Asfalt Kazıma Çalışmaları Başlıyor
Asfalt Kazıma Çalışmaları Başlıyor
Dünya Sanat Günü kapsamında sergi düzenlendi
Dünya Sanat Günü kapsamında sergi düzenlendi
Ulaşımda Kriz Derinleşiyor
Ulaşımda Kriz Derinleşiyor
Sarıcapaşa'da Korkunç Kaza
Sarıcapaşa'da Korkunç Kaza
Edirne’nin Sarı Gelini Tarlaları Altın Rengine Bürüdü
Edirne’nin Sarı Gelini Tarlaları Altın Rengine Bürüdü
Turizm haftası başladı
Turizm haftası başladı

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.