• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
10:41
Altının gram fiyatı 7 bin TL sınırını aştı
10:28
İpsala'dan Bölge İllerine 2,3 Milyonun Üzerinde Yavru Sazan Desteği
10:28
İpsala Bu Festivalde Buluşacak
10:10
Abalarspor'dan Sahada Fark, Sosyal Sorumlulukta Örnek Davranış
10:10
Gencan’dan YENİ Parti Mesajı
09:54
IV. Edirne Düşünce Günleri Başlıyor
09:23
Süloğlu’nda Hastalıktan Ari İşletme Sayısı Artıyor
09:20
34. Ayçiçeği Festivali" başladı
09:19
Tunca Nehri'nde debi düşünce kum adacıkları oluştu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. VAKALAR ARTIYOR, EDİRNE'DE VARDİYALI EĞİTİME GEÇİLMELİ
EĞİTİM
Yayınlanma: 15 Eylül 2021 - 10:40

VAKALAR ARTIYOR, EDİRNE'DE VARDİYALI EĞİTİME GEÇİLMELİ

EĞİTİM
15 Eylül 2021 - 10:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
VAKALAR ARTIYOR, EDİRNE’DE VARDİYALI EĞİTİME GEÇİLMELİ
Edirne Veli Der Başkanı Benay Gürsel, Edirne’de bazı okullarda korona virüs vakalarının artmaya başladığını öne sürerek, ikili öğretime geçilmesi için Edirne Valiliğine çağrıda bulundu.
Gürsel açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “ Okullarımızda yüz yüze eğitimin kesinlikle devam etmesini istiyoruz. Amasız fakatsız bu iş olmalı olabilmeli.  Sınıflar şuanda en az 30 ile 36 kişi arasında. Sadece sınıflarda da değil, 600-700 kişilik okullarda öğrenciler bir anda çıktığı zaman koridorlar, kantin, tuvaletler doluyor. Biz burada bu mesafeyi sağlayamıyoruz maalesef.
Hijyen olmazsa olmazımız, ancak İş Kur’a bağlı olarak temizlik personellerinin okullara ulaştırılmalarını bekliyoruz. Güvenlik görevlileri de çok önemli. HES kodunun sorgulanma ilkesi vardı, şu anda okullara giren çıkanların HES kodu sorgulama olasılığı yok çünkü güvenlik görevlileri yok. İsteyen girip çıkabiliyor.
Şu anda kadrolu temizlikçiler var, onların da her yere yetişmesi mümkün olmuyor. Hatta bazı okullarda hiç temizlik görevlisi yok. Buralarda da büyük ihtimalle öğretmenler ya da veliler bu işi gönüllü olarak üstleniyorlardır diye düşünüyorum. Problemlerimizin çözümü aslında son derece basit. Ek dersliklerin sağlanması gerekiyor. Ek atama öğretmenlerinin atamalarının yapılması gerekiyor.
Ders sürelerinin azaltılması çok önemli. Ders sürelerini 10 dakika azaltırsak 40 dakikadan 30’a çekersek ilkokuldaki bütün sınıfların öğlen eve gitmesi anlamına geliyor. Bizim buradaki öğrencilerimiz liseler 8.30 da derse giriyorlar, 16.30’da çıkıyorlar. Günde 8 saat okuldalar. Bu pandemi dönemine uygun bir davranış şekli değil. Bu çocukların yoldan geldiğini de düşünürsek çocuklar yaklaşık 9 saat maskeyle duruyorlar, pandemi koşuları içinde kalabalık ortamlarda bulunuyorlar. Biz eğitimi eğer yüz yüze devam ettirmek istiyorsak ki istiyoruz, yapılacak şey ders süresi ve sınıf mevcutlarının azaltılması noktasında önemli olan durumlar.
En son Milli Eğitim Bakanlığı şöyle bir genelge yayınlamıştı valiliklere; kendi fiziksel koşullarınıza göre, çift öğretime, ikili öğretime geçebilirsiniz yada kendi düzenlemelerinizi yapabilirsiniz diye. Bizde Veli-Der olarak, veliler olarak, düzenlemelerin Valilik tarafından bir an önce yaşama geçirilmesini ve çocuklarımızın biraz daha güvenli ve rahat biçimi ile okullarını gitmesini istiyoruz.
Edirne’de şu anda 3 okulda 1’er sınıf karantinada. Ancak diğer okullardan da pozitif vaka haberlerini maalesef alıyoruz. Biz daha önce bu önlemlerin alınmasını istiyorken; vakalar 14-15 gün geçtikten sonra yavaş yavaş başlar diye düşünüyordum ama Edirne’de çok hızlı oldu vaka artışı.
Bir sınıf içinde ilk vaka çıkarsa herhangi bir şey yapılmıyor o kişi karantina altına alınıyor. Çocuklar gözlem altında tutuluyorlar 14 gün boyunca. Sınıfa giren öğretmenler de o şekilde.  Aynı sınıfta ikinci bir vaka çıkarsa eğer direkt olarak sınıf kapatılıyor yani bütün öğrenciler karantinaya alınıyor.”
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ÖĞRENCİLER EVLERİNDE ZİYARET EDİLİYOR
ÖĞRENCİLER EVLERİNDE ZİYARET EDİLİYOR
MİNİK ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARINA KULÜBE YAPTILAR
MİNİK ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARINA KULÜBE YAPTILAR
İLKÖĞRETİM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMINDA İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI
İLKÖĞRETİM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMINDA İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI
"ASKIDA OKUL KIYAFETİ" KAMPANYASI
ilan.gov.tr
Son Haberler
Altının gram fiyatı 7 bin TL sınırını aştı
Altının gram fiyatı 7 bin TL sınırını aştı
İpsala'dan Bölge İllerine 2,3 Milyonun Üzerinde Yavru Sazan Desteği
İpsala'dan Bölge İllerine 2,3 Milyonun Üzerinde Yavru Sazan Desteği
İpsala Bu Festivalde Buluşacak
İpsala Bu Festivalde Buluşacak
Abalarspor'dan Sahada Fark, Sosyal Sorumlulukta Örnek Davranış
Abalarspor'dan Sahada Fark, Sosyal Sorumlulukta Örnek Davranış
Gencan’dan YENİ Parti Mesajı
Gencan’dan YENİ Parti Mesajı
TRAKYA BİRLİK AYÇİÇEĞİ AVANS ÖDEMESİ FİYATLARINI AÇIKLADI
TRAKYA BİRLİK AYÇİÇEĞİ AVANS ÖDEMESİ FİYATLARINI AÇIKLADI

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.