Edirne’de vatandaşlar, yüksek fiyatlar ve ürün seçme imkânının sınırlı olması nedeniyle pazara göre marketi daha avantajlı bulduklarını belirtti.
TEZGAHLAR KURULDU, ALICI AZALDI
Edirne’de haftanın yoğun günlerinden biri olan Çarşamba Pazarı, soğuk havanın etkisiyle beklenen hareketliliği yaşayamadı. Sabah saatlerinde kurulan tezgâhlara rağmen vatandaşların pazara ilgisinin düşük olduğu gözlendi.
Pazara gelen vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden yakındı. Firdevs Ançelli, “Biberin kilosu 100 TL, salatalık 120 TL. Herkese pahalı. Zaten bu tip yerlerden orta kesim yararlanıyor. Emekli maaşına göre çok pahalı.” diyerek tepkisini dile getirdi.
MARKET DAHA AVANTAJLI
Vatandaş Cemal Çancı da pazar fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek artık marketi tercih ettiğini söyledi. Çancı, “Pazar fiyatları çok pahalı. Marketi daha çok tercih ediyorum çünkü markette alışveriş yaparken seçme imkânımız oluyor. Buradan alışveriş yaparken seçme imkânın olmuyor. Bazıları seçtiriyor, bazıları seçtirmiyor. Seçtirenler iyi ama seçtirmeyenlerin koyduklarından çürük de çıkıyor.” dedi.
Soğuk hava ve artan fiyatlar nedeniyle pazarda hem esnafın hem de vatandaşın yüzünün gülmediği görüldü.
Tezgahta yer alan sebzelerin fiyatları: Karnabahar 100 TL, Maydanoz 20 TL, Brokoli 100 TL, Ispanak 70 TL, Limon 130 TL, Havuç 40 TL, Domates 70 TL, Mantar 150 TL, Salata 100 TL, Patlıcan 80 TL.
Tezgahta yer alan meyvelerin fiyatları: Mandalina 60 TL, Nar 150 TL, Armut 150 TL, Elma 70 TL, Muz 80 TL, Portakal 50 TL. HABER:HALİL ERKAN





