Vatandaşın dantel böceği ile imtihanı
Edirne'de de, yüksek sıcaklık ve yetersiz yağış nedeniyle dantel böceklerinin popülasyonunda artış göstermesinden dolayı vatandaşlar şikayetçi. Sıcak yaz aylarında dantel böceklerinden dolayı camlarını açamamaktan yakınan vatandaşlar Edirne Belediyesine ilaçlama yapması için çağrıda bulunuyor.
Edirne’de popülasyonu hızla artan 'dantel böcekleri vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.
Havaların sıcak gitmesi ile birlikte her geçen gün artan dantel böcekleri, insanların vücutlarını ısırdıktan sonra uçuyor.
Çamaşırlara yapışan böceklerle baş edemeyen vatandaşlar adeta camlarını açamaz oldu. Özellikle öğle saatlerinde dantel böcekleri artış gösteriyor.
Uzmanların zararsız olduğunu açıkladığı dantel böcekleri, otluk alanlar dışında evleri de istila etmeye başladı.
Gazetemize mesaj yazan bazı vatandaşların balkonlara çıkmadıklarını belediyenin bir an önce ilaçlama yapması talebinde bulundu.
Vatandaştan gelen mesajda şunlara ifade etti; Yıldık yemin ediyorum. Sineklik olan camları bile açamaz olduk. Yer gök dantel böceği. Belediye şikayet üzerine 1 ay önce sivrisinek için bir kez ilaçladı apartmanın önünü. Bıktık çözüm bulamıyoruz. Dantel böcekleri içinde bir ilaçlama yapılmasını istiyoruz”dedi. HABER: SEVDA GÜZEY
GÜNDEM
Yayınlanma: 21 Temmuz 2024 - 16:36
Vatandaşın dantel böceği ile imtihanı
GÜNDEM
21 Temmuz 2024 - 16:36
İlginizi Çekebilir





