5 ADET PATLICAN 40 LİRA

Gün geçtikçe vatandaşların alım gücü düştüğü bu dönemlerde pazarda gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Pazara gelen vatandaşların bir çoğu Pazar fiyatlarında etiket fiyatlarını gördükçe şaşırıyorlar.

21 Şubat 2023 - 07:27

Vatandaşların tenceresinde gün geçtikçe malzemeler eksilmeye devam ediyor. Özellikle bir çok yemeğin vazgeçilmezi olan patlıcan fiyatlarındaki artış vatandaşı üzüyor. Pazartesi pazarında patlıcan 40 TL’den satılıyor. Salata’da 30 TL’den satıldı.

Pazarcı Baran Alırat, “Yaklaşık 7 seneden bu yana pazarcılık işleriyle uğraşıyoruz. Patlıcan fiyatları çok yüksek. . Bu millet nasıl yemek yapabilsin. Bizim işimiz dönmüyor. Bu fiyatların düşmesi lazım. Mücadele edemiyoruz” dedi.

ÇAREMİZ YOK

 Pazarcı Baran Alırat, “Yaklaşık 7 seneden bu yana pazarcılık işleriyle uğraşıyoruz. Patlıcan fiyatları çok yüksek. Müşteriler haklı, biz aklı ama yeri geliyor herkes aklı. Patlıcanı 33 liradan alıyoruz. Biz 40 liradan satıyoruz. Bir kilo patlıcanın içinden beş  tane çıkıyor. Bu millet nasıl yemek yapabilsin. Vatandaş tenceresini kaynatamıyor. Kahvaltıya vatandaş 100 gram biber alıyor. İçerisinde 15 tane var. Bir salkım domatesi yarım kilo alıyorlar. Bizim işimiz dönmüyor. Bu fiyatların düşmesi lazım. Bir kamyon malı 100 ile 120 Bin TL arasında değişiyor. Mücadele edemiyoruz. Çare yok” diye konuştu.

Pazarda fiyatlar şu şekilde;

Çeri Biber: 30 TL,Kıl Biber 60 TL, Pırasa  10 TL, Soğan 15 TL, Patates 15 TL, Havuç 15 TL, Domates 20 -30 TL, Salata 30 TL, Portakal 15, Elma 15, Limon 20 TL

HABER: MERT SOYLU