Bugün

'AKIN VAR' DENDİ, TARLALARIN DÖNÜMÜ 150 BİN LİRADAN BİR MİLYONLARA ÇIKTI

Edirne’nin deprem riski az olduğu için göç aldığını ve Marmara Bölgesi’nden Edirne’ye gelen kişilerin arsa ve ev arayışına girdiği haberleri gündem olmuştu. Lalapaşa’da tarla fiyatlarının milyonlara ulaştığını açıklayan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, meslektaşlarının ve oda başkanlarının ‘akın var’ iddialarını da yalanladı.

07 Mart 2023 - 09:32

Biz kendi kendimize fiyatları yükseltiyoruz bu da doğru değil diyen Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda; “Yerel ve ulusal basında çıkan haberlere göre;Edirne ve Kırklareli’ne müthiş bir göçten bahsediliyor. Ben bunu yanlış bir haber olarak düşünüyorum nedeni ise; yaptığım araştırma ve sorgulamada,Edirne ve Kırklareli tapu olsun,ilçe tapu müdürlüklerinde olsun bu 20 günden beri en fazla 20-25 satışı geçmeyeceği konusunda bilgilerini aldım. Bu yanlış haberler karşısında da fiyatlar ikiye üçe katlanıyor. Bu yine bizim kendi kendimize yaptığımız bir fiyat artışı . Ortada fol yok yumurta yok herkes kafasına göre rakamları  yani Lalapaşa’nın uzak köyleri ikiye üçe katlamış durumda. Lalapaşa’nın köyünde 150-200 bin  liraya dönümü alacağımız yerler şuan bir milyon gibi rakamlara çıkmış durumda çıkan haberler karşısında. İnsanlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum. Fiyatlar katlıyor yanlış bu. Dışarıdan gelecek yatırımcı görmeye araştırmaya geliyor. Herhangi bir alışveriş yok. Herhangi bir yatırım yok. Bunu halkımız bilgilenmesi konusunda açıklama yapmak zorunda kaldım.

Dış illerden çok talep olduğu konusunda,İstanbul,Bursa ve Kocaeli olsun buralardan akın olduğu söyleniyor aldığım bilgiler neticesinde Kırklareli,Edirne ve ilçeler dahi 20-25 daireyi geçmediği konusunda bilgilendirildik.” HABER : YEŞİM DRAMALI