BULGARLAR KİLO KİLO PEYNİR ALIYOR

29 Aralık 2022 - 00:55
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
59 ruhsatsız tabanca ele geçirildi
59 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Yılbaşına sayılı günler kala Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen Bulgar vatandaşları, dün Çarşamba pazarına akın ederek peynir, kaşar, tereyağı gibi süt ürünlerini kilo kilo aldı.

Bulgarların kilo kilo süt ürünlerinden aldığını belirten Peynirci esnafı Levent Bakın: “İşlerimizi iyi çok şükür.Bulgarların gelmesi ile yılbaşı alıverişi iyi gidiyor.Edirneliler de alıyor ama onlar kadar alışveriş yapamıyorlar. Çünkü fiyatlar pahalı süt ürünleri her geçen gün  fiyatları yükseliyor. Klasik peynir 120 lira ile 140 lira arası fiyatlara var. Peynirde içinde ki süt miktarına kalitesine göre değişiyor.Bir aydır bir zam yok daha önce ciddi bir zam geldi. Fiyatlar normale  dönmeye başladı.Bulgarlar iyi alış veriş yapıyor tabi onların bir lirası bizim 10 liramız doğal olarak onlara avantajına geliyor. Kilo ile alıyorlar.Onlarda kışlık ihtiyaçlarını bizden karşılıyorlar. 3- 4 kilo peynir alıyorlar. Çok zengin bir ülke değil ama parası değerli”.

Bulgarların yoğun alışverişinden pazarcı esnafının yüzü güldüğünü  ifade eden Kırklareli den gelen peynirci Onur Pektaş, “Çarşamba,Cumartesigünleri geliyorum. Pazarlar bulgardan dolayı yoğun. Onların parası buraya göre değerli olduğu için yoğun alışveriş oluyor. Gıda ve giyimi çok alıyorlar. Bulgar gelince tabi esnafında yüzü gülüyor. Peynir biri iki kalıp veya tenekeyle alanda var. Çoğunlukla çok alışveriş yapıyor. Fiyatlarda biraz oynama var sürekli maalesef etiket değiştiriyoruz ama bir aydır fiyatlar sabit normal. Sürekli fiyatların değişmesi yerli müşteriyi etkiliyor. Bizim yerli müşterimizde alıyor ama onlar Bulgarlar kadar alışveriş yapamıyorlar”.