Bugün

DÜKKANINI KAPATIP DEPREM BÖLGESİNDE YEMEK PİŞİRDİ

Edirne'de lokanta işleten Şenay Salam, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elbistan'a giderek depremzedelere yemek pişirdi.

13 Mart 2023 - 00:06
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SERALARDA ZİRAİ DONA SOBALI ÖNLEM
SERALARDA ZİRAİ DONA SOBALI ÖNLEM

Şenay Salam, 6 Şubat'taki depremlerin ardından 10 gün boyunca Edirne'deki yardım çalışmalarına katıldı. Daha sonra deprem bölgesine gitmeye karar veren Salam, Edirne Valiliği koordinesinde gittiği Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 13 gün boyunca afetzedeler için 3 öğün sıcak yemek pişirdi.

 

Salam, AA muhabirine deprem bölgesindeki vatandaşların yanında olmak istediği için bölgeye gittiğini söyledi. Kahramanmaraş'a yaklaştıklarında içler açısı bir durumla karşılaştıklarını belirten Salam, "Çok üzüldüm. Sabah 8'de görev yerimize gittik. Kollarımızı sıvadık, işe başladık. Mutfakta 10 kişi çalıştık." dedi.

 

Salam, lokantasını kızlarına emanet ederek bölgeye yardıma koştuğunu dile getirdi. Dükkanının kapanmasını göze aldığını ifade eden Salam, "Benim dükkanım 3 ay kapanabilir. Ben tekrardan başlarım ama oradakilerin öyle bir şansı yoktu. Çok yardıma ihtiyaçları vardı. Bir an için empati kurdum. Ben de deprem bölgesinde olabilirdim. Keşke ilk gün gidebilseydim. Herkes yardım etti ben de dişimi tırnağıma kattım ve çalıştım." diye konuştu. AA