İPSALA'YA TARIMSAL OSB KURULACAK

29 Aralık 2022 - 00:56
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
59 ruhsatsız tabanca ele geçirildi
59 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

İpsala Ovası'nda tarımsal amaçlı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için İl genel Meclisi olağan üstü toplanarak İpsala OSB Müteşebbis Heyetine 15 payında 7’sini İl Özel idaresi katılım sağlanması konusu görüşülerek, meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlandı.

Türkiye’nin çeltik üretimin yüzde 44’ünü İpsala ovasında ki çeltiklerden karşılandığını ve bu bölgeye tarımsal bir OSB’nin kurulması bölgeye yeni bir istihdam sağlayacağını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş;Edirne’nin  4 tane OSB’si oldu, Edirne,Uzunköprü,Keşan ve İpsala’da. İpsala çeltik tarlaların en büyük ekildiği ilçemiz. Bu ilçemizden Türkiye’nin %44 pirinç  ihtiyacını karşılıyor. İpsala’ya tarımsal amaçlı  OSB’nin kurulması çok önemli.Çıkan çeltiklerle ilgili tarımsal amaçlı fabrikalar kurulacak ,bölge insanına istihdam ağlayacak. Ayrıca ihracat anlamında da İpsala sınır kapısının yakın olması ihracatımıza da büyük ölçüde de katkı vereceğine inanıyoruz.

Bu gün İl genel Meclisimizde almış olduğumuz karar doğrultusunda 15 yetki payının  7 tanesini İl Özel İdaresi aldı diğer payları İpsala Belediyesi,İpsala Ticaret Borsası,Esetçe Belediye Başkanlığı ve Keşan Ticaret Odası aramızda payları paylaşarak bugün OSB’nin kurulmasına katkı vermiş olduk.

İl Özel İdarenin her alanda olduğu  gibi İpsala’nın tarımsal amaçlı OSB’nin kurulmasında da hiç  tereddüt etmeden meclis üyelerimizin ve Velimizin katkıları ile katkı verdi.

Bölge insanımızın özellik Türkiye’nin pirinç ihtiyacının  %44 karşılayan bir bölgede tarımsal amaçlı OSB’nin kurulması bölgeyi hem zenginleştirecektir hemde çıkan ürünleri borsaya vererek ülkenin değişik ilerine göndermekten kendi bulundukları alanda işlemesini yaparak paketlemesi yapılmış olacak.

Yer seçimi Uzunköprü OSB gibi değil. Yer seçiminde problem yok. Bölge halkından bir tepki yok talepleri ve istekleri bu doğrultuda,bizde bölge halkının talepleri doğrultusunda  İl Genel Meclisinde olağan üstü bir meclis  toplantısı yaparak oy birliği ile karar verdik. Bölge insanın ve Edirne’nin gelişimine katkı vermeye çalıştık ve bundan sonrada katkı vermeye devam edeceğiz.

Bakanlık hızlı bir şekilde hareket eder  yatırım programına  alıp ödenekleri ayırırsa büyük ihtimalle 2023 sonu veya 2024 başı fabrikalar kurulmaya başlar ve üretime başlarız diye tahmin ediyorum”dedi.