Bugün

KADINIMIZIN İKTİDAR ÇIĞLIĞI ARENA'DA YANKILANDI

Pazar günü İYİ Parti, “Kadın Yükselecek, Türkiye Güçlenecek’’ temasıyla Ankara’da Büyük Kadın Buluşması düzenledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen Kadınlarla Ankara Arena Spor Salonunda buluşma gerçekleştirmişti.

28 Aralık 2022 - 05:36
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
59 ruhsatsız tabanca ele geçirildi
59 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Ankara’dan dönen Edirneli İYİ Parti’li kadınlar, miting ile ilgili İYİ Parti İl Başkanı Serpil Tütüncü ve Merkez İlçe Başkanı Serpil Balcı Gören’in katılımıyla basın toplantısı gerçekleşti.

25 Aralıkta Ankara Arena Spor salonunda  gerçekleşen Büyük Kadın Buluşması’na Türkiye’nin her yerinden binlerce kadının aktığını ifade eden Serpil Tütüncü, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmadan bir ülkenin gelişmesinin, güçlenmesinin  sağlanamayacağını düşünen Genel Başkanımız Sayın Meral Aksener “Kadın Yükselecek, Türkiye Güçlenecek” sloganıyla . İYİ Partinin kadın vizyonunu açıklamak üzere“Büyük Kadın Buluşması”nı düzenlemiştir. Arena spor salonundan Ankara  sokaklarına taştı. Muhteşem bir şölendi. Heyecan, gurur, umut doruktaydı, aydınlık yarınları müjdeliyordu. Resmi kayıtlara göre tam 75 bin katılımcı geldi. Biz de Edirne İl Teşkilatı olarak yüzlerce kadınımızla oradaydık.  İçeride kadınlarımız, dışarıda kadınlarımıza destek için gelen erkeklerimizle Ankara’dan bir İYİ’lik seli taştı. Kadınımızın iktidar çığlığı Arena’da yankılandı” dedi.

HER KADINDAN DÖRDÜ KAYIT DIŞI ÇALIŞIYOR

Ata erkil toplumlarda toplumsal cinsiyet eşitsizliği çok ciddi bir problemdir. Son yıllarda kadınlar cinsiyet eşitliği için büyük bir mücadele vermekte olduğunu dile getiren Tütüncü, “Ancak bu mücadeleye rağmen Türkiye’de  toplumsal cinsiyet eşitsizliği bir türlü aşılamamaktadır. Kadın istihdam oranı erkeklerin yarısından daha azdır. Üst düzey kadın yönetici oranı %22 dir. Bu oranla 34 Avrupa ülkesi arasında sondan 2. sıradayız. Her 10 kadından dördü kayıt dışı çalışıyor. Türkiye’de kadın yerel yöneticilerin oranı %3. 10 işverenden sadece biri kadın. Kadın milletvekili oranımız %17.1. Bu oranla dünyada 188 ülke içinde 129. sıradayız.  Son 10 yılda yaklaşık 2534 kadınımız öldürüldü, kadına şiddet hızla arttı. Kadın evinde otursun, çocuk doğurup, çocuğa baksın. Kadının görevi budur dendi.Türkiye’de Güçlü Kadının en iyi örneği  Liderimiz Sayın Meral Akşener Partimizin  Kadın vizyonunu açıklarken sahnede adeta devleşti” diye konuştu.

HABER: MERT SOYLU