SELİMİYE CAMİNDE TERAVİH NAMAZI KILINACAK

Bayburt Müftülüğünden Edirne Müftülüğüne atanan Hasan Başoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelip açıklamalarda bulundu.

21 Mart 2023 - 00:08

Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Selimiye, “Eski ve Üç Şerefeli camilerinde haftada iki gün Enderun usulü teravih namazı kılınacak.Edirne’nin  tarihi camileriye, kültürel yapısıyla Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Ramazan ayında Selimiye Camii’nde teravih namazı kılınacak” dedi.

 

ASGARİ FİTRE FİYATI 75 TL

Çarşambayı perşembeye bağlayan akşam inşallah ilk teravih namazımızı kılacağız. Ramazan ayı hazırlıklarımızı tamamladık, camilerimizi temizledik. Her sene olduğu gibi bu yılda bütün camilerimizde mukabele okunacağını dile getiren Başoğlu, “Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerinde haftada iki gün Enderun usulü teravih namazı kılınacak.Lari ve 2. Bayezid camilerinde ise hatimle teravih namazı kılınacak.Hasan Sezai ve Darül Hadis camilerinin bahçesinde de vatandaşların katkılarıyla iftarlar verilecek.Teravi namazı öncesinden ramazan ayı ile ilgili çeşitli konularda 45 dakika sohbet edeceğiz. Ramazan ayının güzelliklerini anlatacağız. Bu sene deprem nedeniyle fıtır sadakası erken açıklandı. Fıtır sadakası ramazan ayından öncede verilebiliyor.En güzeli ramazan bayramından önce vermektir. Bu sene asgari fitre 75 TL olarak belirlendi. Selimiye Camii’nin tadilatı devam ediyor. Tadilata olmasına rağmen ibatede kapatılmadan devam edecek. Ramazan ayında Selimiye Camii’nde teravih namazı kılınacak” ifadelerlini kullandı.

İBADET ALANLARINDAN SORUMLUYUZ

Hepimizin dışarıdan gelen insanlarını Selimiye Camii karşılıyoruz. Ancak  öyle acayip durum var ki Selimiye Camisinin giderlerini karşılayacak İl Müftülüğü’nün bir bütçesinin olmadığını ifade eden Başoğlu, “Devlet Havra,Sinagog ve Camii bunların sadece aydınlatmak giderlerini ödüyor. Isıtma giderleri ödenmez. Selimiye, Ulu Camii atalarımızın onlar için bıraktığı bir şeylerden Selimiye, Üç Şerefeli camide biraz nasiplenebilseler. Biz sadece mülkiyeti vakıflara ait olan camilerde özelliklerde ibadet alanlarına yönetebiliyoruz. Caminin dışında olan şadırvan, tuvaletler bize ait değil” diye konuştu.

KOMŞULARIMIZLA İFTAR AÇALIM

Edirne’ye gelen depremzedeler var. O kardeşlerimiz olmak üzere komşularımıza inşallah birer iftar açarız diyen Başoğlu, “ İftar sofralarımız hep böyle iftar açamayacak kardeşlerimizle birlikte iftar sofrası kurulursa ben daha güzel olacağına inanıyorum. Bizde bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Türkiye genelinde camilerde AFAD’a yardım topladık. Edirne halkına teşekkür ediyorum. Edirneliler güzel insanlar. Yaklaşık 800 bin lira Edirne’de camilerde para toplandı” dedi.

HABER: MERT SOYLU