Bugün

TAVA CİĞERE KADIN ELİ DEĞDİ

Edirne’nin meşhur lezzeti tava ciğere kadın usta eli değdi. Yıllardır erkek ustalar tarafından pişirilen Tava ciğerinin ilk kadın ustası Muazzez Tüzün, bu işin kadınlarında başarıyla yapabileceğini gösterdi.

20 Mart 2023 - 00:56
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SERALARDA ZİRAİ DONA SOBALI ÖNLEM
SERALARDA ZİRAİ DONA SOBALI ÖNLEM

Yıllardır Edirne’de Tava Ciğer ustalığının erkek işi olarak kabul edilse de ilk kadın ciğer Ustası Muazzez Tüzün, bu işinde kadınların rahatlıkla üstesinden gelebileceğini büyük bir restoranda müşterilerine pişirdiği ciğerlerle gösterdi.

İşi ustasını izleyerek öğrendiğini ifade eden  tava ciğer ustası Muazzez Tüzün, “Bu işi severek yapıyorum. Bayanlarında yapacağına inanıyorum. Genelde bu işi erkekler yapıyor, ben bir ilk olarak bu işi yapmak istedim. Bu işi çok güzel, çok zevkli, hiç göründüğü gibi zor değil. Tüm kadınları öğrenmeye bekliyoruz. Yapabilirler, yeter ki yapmak istesinler kendilerine inansınlar”diye ifade etti. Ciğer pişirmenin püf noktalarını anlatan Tüzün, yağ kızarmadan ya da yanmadan ciğerin tavaya atılarak ciğer sarardı mı hemen çıkartmak gerektiğini vurguladı. HABER: YEŞİM DRAMALI