Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytın, İstanbul’un Anadolu Yakası’na götürülen kurbanlıklar Trakya’ya geri getirildiği gibi kesilmesi gerektiğini belirtti.Kurban Bayramına sayılı günler kala İstanbul’un kurbanlık ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Edirne’den kurbanlıkların sevkiyatına başlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne getirildikten sonra veteriner kontrolünden geçirilen kurbanlıklar İstanbul’a götürülüyor.İstanbul’un Anadolu Yakası’na götürülen kurbanlıkların Trakya’ya geri getirildiği gibi kesilmesi gerektiğini belirten Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytın, “ Gıda ve Tarım Bakanlığı hayvan sevkiyatlarıyla yakından ilgileniyor. Bu işin prosedürü uygulanmaktadır. Her ne kadar Anadolu Yakasından Trakya’ya hayvan geçişi yasak olsada bir şekilde oluyor. İnşallah Kurban Bayramından sonra bölgemizde bir hastalık söz konusu olmaz. Üreticimizde üzülmez diye düşünüyorum. Bölgemizde kurbanlık hayvan sıkıntısı yok. İsteyen herkes istediği gibi kurbanlık bulabilir. Vatandaşlarımız kurbanlık alırken hayvanın öncelikle sağlıklı olmasına dikkat etmelidirler. Dişi hayvanların kesiminin yasak olması doğrudur üremesi lazım. Üremeyen hayvan ne etimize ne de sütümüze fayda sağlamaz. Hayvancılık bitti diye bir şey yok. Dönem dönem kar dönem dönem zarar ediliyor. İthalatla bu iş çözülemeyecek. Bu sorunların anahtarı süttür. Süt para yapmadığı sürece ne etimiz ne de damızlığımız hiçbir şekilde prim yapamaz. Hayvancılığı yasaklarla değil teşviklerle geliştirebiliriz. Bilhassa orta ölçekli üreticilerimizin desteklenmesi lazım. Desteklenmediği sürece hayvanlarımız sıkıntılı günler geçirebilir. Et tüketiciye pahalı üreticiye ucuzdur. Olma sebebi denge olmamasından dolayıdır. Üretici aldığı yemi pahalıya alınca mecburen eti de pahalıya satıyor” dedi.
GÜNDEM
26 Ağustos 2017 - 05:59
YA KESİLECEK YA DA GETİRMEYECEK
GÜNDEM
26 Ağustos 2017 - 05:59