250 Bin TL’ye Çıkacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gençlerin evliliğe daha güvenli bir başlangıç yapabilmesi için Aile ve Gençlik Fonu kapsamında sağlanan faizsiz kredi desteğinde önemli güncellemeler yapıldığını duyurdu. Yılmaz, 2026 yılı itibarıyla kredi miktarlarının artırılacağını belirtti.
Yılmaz’ın açıklamasına göre, fon gelirinin maden kaynakları üzerinden oluşturulduğu sistem kapsamında 2025 Eylül ayı sonu itibarıyla 42 bin 331 çifte 150 bin TL faizsiz kredi sağlandı; ayrıca evlilik öncesi ve sonrası danışmanlık hizmetleri verildi.
2026 Ocak ayı itibarıyla bu destek yükseltiliyor: Her iki eşin de 18–25 yaş arasında olması halinde kredi tutarı 250 bin TL’ye çıkacak. Eşlerden en az birinin 26–29 yaş aralığında olması durumunda kredi desteği 200 bin TL olacak.
Nüfus Politikalarında Yeni Adımlar
Cevdet Yılmaz, Nüfus Politikaları Kurulu’nda alınan kararlarla ilgili de bilgi verdi. 25 Aralık 2024’te oluşturulan kurul, “Mevzuat”, “Çalışma Hayatı”, “Sağlık”, “Eğitim ve Ekonomik Teşvikler” ve “İletişim” başlıklarında beş ana çalışma grubu belirledi. Yılmaz, yıl sonunda eylem planlarının güncelleneceğini söyledi.
Bu kapsamda hayata geçirilen teşviklerden bazıları şöyle: Doğum sonrası tek seferlik ödeme 5 bin TL’ye yükseltildi. İkinci çocuk için beş yaşına kadar aylık 1.500 TL, Üçüncü ve sonraki çocuklar için aynı süre boyunca aylık 5.000 TL düzenli doğum yardımı başlatıldı. HABER MERKEZİ





