• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
17:08
EDİRNE BİRLİK SPOR KULÜBÜNDEN AVRUPA'DA BİR BAŞARI DAHA
16:45
Edirnespor’dan Bakkallar Odası’na Ziyaret
16:32
EGD’den Karakoç’a ziyaret
15:59
Metin Nacioğlu’ndan Veda Ziyaretleri
15:05
Aksal’dan Keşan Belediyesi İçin Personel Çıkışı
15:04
Geldi’den Öğrencilere Eğitim Desteği
14:38
Bitkisel üretim destekleri artırıldı
13:59
Çakır ailesinin mutlu günü
13:59
Başsavcı Sarıca’dan Yücegök’e Ziyaret
13:35
Meclis Şiddet Değil Hizmet Yeridir
13:33
Balık Pazarında Kavun Bereketi
11:19
Edirne'de Kazı Kazan Çılgınlığı
11:18
Edirne-Halkalı Seferi Durduruldu
10:28
Araçta Bıraktığı Eurolar Çalındı
10:23
CHP 103. Yılını Kutluyor
10:22
MHP Edirne'de Yeni Yönetim
10:00
Süloğlu Okulları Eğitime Hazır
09:53
Aksal'dan Edirne Belediyesi'ne Personel Eleştirisi
09:49
Gencan: Edirne İçin Çok Çalıştık
09:37
Lalapaşa'da muhtarlar toplantısı yapıldı
09:37
Edirne’de Motosikletler Çarpıştı: 3 Yaralı
09:29
Edirne'de kamu yatırımları yerinde incelendi
09:26
Tarımsal Desteklere Zam
09:25
Enez Kocaali'de Yol Sevinci
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. YORULMAZ'DAN ŞOK İDDİA
GÜNDEM
Yayınlanma: 18 Eylül 2018 - 03:48

YORULMAZ'DAN ŞOK İDDİA

GÜNDEM
18 Eylül 2018 - 03:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
YORULMAZ’DAN ŞOK İDDİA
Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Trakya Birlik’e mahsullerini veren çiftçinin parasını alamadığını belirterek; “Trakya Birlik çiftçinin parasını ödeyemiyor. Mahsul verip de bir kuruş dahi alan yok bugüne kadar” dedi.

 

Uzun uğraşların sonrasında çiftçiler ve üreticiler mahsullerini biçtiler. Türkiye’nin yüzde 50’sinden fazla ayçiçeği ihtiyacını karşılayan Trakya Bölgesindeyse çiftçi ve üretici, mahsullerine karşılık alacağı bedelden de umutlu. Ancak son günlerde Türkiye’nin ayçiçeği patronu olan Trakya Bölgesindeki en büyük birlik Trakya Birlik çiftçilere zor günler yaşattığı iddia ediliyor. Son olarak Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, dün Gazetecilerle bir araya gelerek bahsi geçen konular hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Ayçiçeğindeki verimliliğin yüksek olduğunu belirten Yorulmaz, çiftçinin ve üreticinin Trakya Birlik’e verdiği mahsullerine karşılık her hangi bir para almadığını, Trakya Birlik’in çiftçi ve üreticiyi mağdur ettiğini vurguladı.

 

“TRAKYA BİRLİK BİR KURUŞ BİLE ÖDEMEDİ”

Yorulmaz; Trakya Birlik’in aldığı mahsullere karşı her hangi bir ödeme yapmadığının, ve bu nedenle çiftçilerin mağdur olduğunu dile getirerek; “Ayçiçeği hasadı son günlerini yaşıyor. Ama bu arada en büyük handikaplarımızdan birisi de Ağustos’un 15’inde malını teslim eden çiftçiye Trakya Birlik halen daha bir kuruş dahi ödeme yapmadı. Buradaki en büyük sıkıntımız Trakya Birlik’in paraları ödememesi. Bu anlamda aşırı derecede şikâyetler alıyoruz. Biliyorsunuz ki 9. ay çiftçinin en çok paraya ihtiyacı olduğu ay. Banka kredi borçları ve tarım kredi borçları 9. ay da ödenir ve bugüne kadar Trakya Birlik hiçbir ödeme yapmadı. Bu demektir ki sıkıntı büyük. Bizlerin de Ziraat Odalarının ilaç ve tohum satışlarımız da 9. aya göredir. Çiftçinin Trakya Birliğe borcu olduğunda faiz durmadan çalışıyor. Geciken günler için Trakya Birlik çiftçiye faiz verecek mi? Tabii ki vermeyecek. O zaman para ödemeyeceklerse çiftçinin malını geri versinler. Herkes bir kuruş ekmek parası için mücadele ediyor. Trakya Birlik bir an önce nereden buluyorsa bulsunlar, kendi memurunun maaşını nasıl veriyorlarsa, kendi oturum hakkını nasıl ödüyorsa, çiftçinin de parasını ödesin” şeklinde konuştu.

 

“BİZ UCUZ ÜRETİRSEK UCUZ YERSİNİZ”

Çiftçilerin ve Üreticilerin girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, girdi oranlarının düşürülmesi halinde hem ekonomiye hem de çiftçiye fayda sağlanacağını belirten Yorulmaz; “Çeltik biçim fiyatlarını açıkladık. Dekarı 75 TL olarak fiyatları açıkladık. Çiftçimiz için hayırlı olur. Çeltik çok maşakatli bir üretim. Bu yıl bizim baş belamız olan “beyaz darı” dediğimiz bir ot var. Onun çok büyük mücadeleler verdi. Çok büyük paralar harcadı. İnşallah burada da çeltik fiyatları giderlerini karşılayabilir yoksa bu anlamda sıkıntımız büyük olacaktır. Çiftçi bu yıl belki de bir şey anlamayacak ama 2019 yılı çiftçi için çok zor geçecek. Geçen yıl 800 TL olan gübre şimdi 2 bin 100 TL. Geçen yıl 4 TL olan mazot bu yıl 6,5 TL. Geçen yıl 5 TL olan ilaç bugün 15 TL. Çiftçi girdilerini çok yüksekten ödeyecek bu sefer ya ilacını ya da gübresini atamayacak. Gübre atamayınca hem çiftçi hem de ekonomi çok büyük sıkıntılar çekecek. Hem verim kaybolacak ve hem de ülkemiz mağdur olacak. Gübre Ticaret bakanlığına buradan sesleniyorum. Gübre fabrikalarında bir yılda gübre fiyatlarının yüksek oranda fiyat artmasını bir araştırsınlar, incelesinler. Market market gezeceklerine marketlerdeki girdilere en büyük etken fiyatın artması en büyük etken bizim girdilerdeki artıştır. Biz ucuz üretirsek ucuz yersiniz. Pahalı üretirsek pahalı yersiniz. Buradaki en büyük unsur çiftçilerinin girdilerinin düşürülmesi” ifadelerini kullandı.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
EDİRNE BİRLİK SPOR KULÜBÜNDEN AVRUPA'DA BİR BAŞARI DAHA
EDİRNE BİRLİK SPOR KULÜBÜNDEN AVRUPA'DA BİR BAŞARI DAHA
Edirnespor’dan Bakkallar Odası’na Ziyaret
Edirnespor’dan Bakkallar Odası’na Ziyaret
EGD’den Karakoç’a ziyaret
EGD’den Karakoç’a ziyaret
Metin Nacioğlu’ndan Veda Ziyaretleri
Metin Nacioğlu’ndan Veda Ziyaretleri
ilan.gov.tr
Son Haberler
EDİRNE BİRLİK SPOR KULÜBÜNDEN AVRUPA'DA BİR BAŞARI DAHA
EDİRNE BİRLİK SPOR KULÜBÜNDEN AVRUPA'DA BİR BAŞARI DAHA
Edirnespor’dan Bakkallar Odası’na Ziyaret
Edirnespor’dan Bakkallar Odası’na Ziyaret
EGD’den Karakoç’a ziyaret
EGD’den Karakoç’a ziyaret
Metin Nacioğlu’ndan Veda Ziyaretleri
Metin Nacioğlu’ndan Veda Ziyaretleri
Aksal’dan Keşan Belediyesi İçin Personel Çıkışı
Aksal’dan Keşan Belediyesi İçin Personel Çıkışı
ÇELTİK FİYATINDA ARTIŞ OLMALI
ÇELTİK FİYATINDA ARTIŞ OLMALI

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.