Türkiye’den Yunanistan’a yönelik market alışveriş turları her geçen gün artarken, yeni bir organizasyon daha duyuruldu. Yunanistan’ın Orestiada kentine düzenlenecek FreeShop ve market alışveriş turu, ocak ayı içerisinde birden fazla tarihte gerçekleştirilecek.
Organizatörler tarafından yapılan duyuruya göre Orestiada Alışveriş Turu, 7, 14, 17 ve 31 Ocak 2026 tarihlerinde düzenlenecek. Tura Lüleburgaz, Babaeski, Kırklareli ve Edirne’den katılım sağlanabilecek.
15 Euro’ya Günübirlik Alışveriş
Kişi başı 15 Euro olarak açıklanan tur ücretinin, son dönemde artan fiyatlar nedeniyle vatandaşların ilgisini çektiği belirtiliyor. Tur kapsamında katılımcıların Orestiada’daki FreeShop, Lidl ve Jumbo gibi büyük market ve mağazalarda alışveriş yapma imkânı bulacağı ifade ediliyor.
Fiyat Farkı İlgi Çekiyor
Türkiye’de gıda ve temel tüketim ürünlerindeki fiyat artışları, vatandaşları komşu ülke Yunanistan’daki marketlere yönlendiriyor. Özellikle temizlik ürünleri, gıda ve ev ihtiyaçlarında fiyat farkı olduğu yönündeki paylaşımlar, bu tür turlara talebi artırıyor.
Yeni Turlar Yolda
Tur firmaları, alışveriş turlarına gösterilen yoğun ilgi nedeniyle yeni tarihler eklemeye devam ediyor. Orestiada alışveriş turunun da kısa sürede dolmasının beklendiği öğrenildi.
Uzmanlar, Yunanistan’a yönelik market turlarının artışını, mevcut ekonomik koşulların ve alım gücündeki düşüşün bir yansıması olarak değerlendiriyor. HABER: SEVDA GÜZEY
GÜNDEM
Yayınlanma: 14 Ocak 2026 - 15:13
Yunanistan'a Market Turları Çoğalıyor: Orestiada Alışveriş Turu Başlıyor
GÜNDEM
14 Ocak 2026 - 15:13
İlginizi Çekebilir





